29.3 C
București
miercuri, 17 august 2022
AcasăTehnologieCare sunt cele mai scumpe mașini de lux second hand pe care...

Care sunt cele mai scumpe mașini de lux second hand pe care le cumpără românii

Cele mai scumpe mașini de lux second hand sunt tot mai căutate și de clienți din România.

Este deja cunoscută pasiunea unor colecționari, mai ales din rândurile oamenilor de afaceri, pentru acest gen de automobile. Unele dintre ele sunt vehicule istorice. Altele însă, deși foarte recent fabricate, sunt greu accesibile din cauza prețului. Iată de ce crește interesul pentru automobile de lux second hand.

O analiză realizată de dealerul de mașini premium și de lux autoropa.ro arată care sunt cele mai scumpe mașini de lux cumpărate la mâna a doua de românii bogați. Analiza este realizată cu date obținute de la DRPCIV.

În perioada ianuarie-aprilie 2022 au fost înmatriculate pe piața românească aproape 500 de mașini de lux second-hand. Ceea ce înseamnă că în fiecare zi din 2022 câte patru mașini de lux rulate au ajuns în garajele românilor. Mai mult de jumătate dintre acestea sunt ultimul model sau au până în trei ani vechime.

Se spune că mașinile de lux își păstrează valoarea în timp. Unele exemplare ajung să valoreze zeci de milioane de euro după câțiva ani. Dar regula nu se aplică pentru orice model de lux. Doar edițiile limitate au acest privilegiu, datorită caselor de licitații și, evident, datorită faptului că sunt extrem de rare.

În mod normal, pe piața second-hand modelele de lux fabricate în serie sunt mai scumpe dacă sunt mai noi. În cazul lor, prețul este justificat nu doar de design ci și de performanțe. Spre exemplu, un Bentley Mulsanne second-hand fabricat în anul 2020 are un preț de 300.000 de euro. Drept comparație, exemplarele fabricate în anii 80 se vând cu mai puțin de 20.000 de euro.

Conform analizei Autoropa.ro, cele mai scumpe zece automobile second-hand înmatriculate în România anul acesta costă peste 300.000 euro cu TVA fiecare. Sunt modele foarte puternice, având între 500 CP și 1001 CP. Românii înstăriți preferă mașini foarte rapide, care pot accelera de la 0 la 100 de km/h în mai puțin de 3 secunde.

Mașini de lux de până la 700.000 de euro

Cea mai scumpă mașină cumpărată la mâna a doua în anul 2022 în România a costat peste 700.000 euro cu TVA. Este vorba de un Bugatti Veyron 16.4 (5B) cu motor de 1001 CP. Vehiculul a fost fabricat în anul 2011, într-o serie limitată la 252 de unități.

Un Ferrari F8 Spider (F142), de 721 CP, a fost cumpărat cu 450.000 euro cu TVA. Un Rolls-Royce Ghost (RRASF02), de 571 CP, a costat 430.000 euro cu TVA.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Legi ale Învățământului, nu în interesul elevilor

A mai rămas o săptămână până la ieșirea proiectelor Legii învățământului preuniversitar și Legii învățământului superior, așa cum a fost anunțat termenul de către...

Un plan ambițios privind clima și sănătatea a fost promulgat de Joe Biden

Marţi a fost promulgat un plan vast de investiţii privind clima şi sănătatea, de către preşedintele american Joe Biden, aducând taberei sale democrate...

Atenționări meteorologice de instabilitate atmosferică și caniculă. HARTA

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis două atenţionări Cod galben, una de instabilitate atmosferică temporar accentuată, în special în nordul şi estul ţării,...
Ultima oră
Pe aceeași temă