15 C
București
duminică, 12 mai 2024
AcasăTechViorel Cataramă vrea privatizarea sistemelor de învățământ și de sănătate: “De ce...

Viorel Cataramă vrea privatizarea sistemelor de învățământ și de sănătate: “De ce trebuie să plătim din banii noștri studiile unui viitor medic, ca să plece imediat în străinătate?”

Prim-vicepreședintele PNL Sector 2 București, Viorel Cataramă, consideră că învățământul superior românesc ar trebui privatizat integral și să nu se mai acorde subvenții de la stat, relatează Agerpres.

"De ce trebuie să plătim din banii noștri studiile unui viitor medic ca să plece imediat în străinătate. Deci tot învățământul superior ar trebui privatizat, inclusiv parțial învățământul mediu și învățământul primar", a afirmat Cataramă sâmbătă de la tribuna Consiliului de Coordonare al PNL București.

Cât privește domeniul sănătății, el a spus că "degeaba facem 3.500 de euro salariul medicilor, dacă, în continuare, la o operație se folosesc de o sută de ori mai multe tampoane decât sunt necesare, dacă se cumpără utilaje sau aparate de 10 milioane de euro care stau nefolosite".

În opinia sa, ar trebui privatizat tot sistemul de sănătate.

"Toate spitalele trebuie privatizate, cu excepția situațiilor de urgență, care trebuie sa rămână la stat", a susținut Cataramă.

Cele mai citite

VIDEO. Semimaratonul Bucureștiului, câștigat de atletul kenyan Alex Nzioka Matata

Cea de-a 13 ediţie a Semimaratonului Bucureşti a fost câștigată de atletul kenian Alex Nzioka Matata, care a parcurs cei 21 de km într-o...

Exclusiv: Analistul Adrian Negrescu, despre legea evaziunii fiscale: ,,Statul reușește să obțină doar 1-2% din prejudiciile din dosarele penale”

Legea evaziunii fiscale, cunoscută ca legea Ciucă-Ciolacu, împarte românii în tabere și anume cei care văd această măsură ca fiind una utilă în lipsă...

Desantul cu 2000 de parașutiști simula recucerirea unei baze militare ocupate. Codul galben poate bloca sprijinul NATO pentru România

Aproape 2000 de parașutiști din armatele țărilor NATO, care trebuiau să realizeze un desant în inima Transilvaniei, au fost obligați să-și amâne exercițiul cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă