13.1 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăTechVictor Ponta: Dan Diaconescu nu va fi ministru

Victor Ponta: Dan Diaconescu nu va fi ministru

Dan Diaconescu nu va putea ocupa un post de ministru, funcţie solicitată de către PPDD, deoarece unul dintre criteriile pe care trebuie să le îndeplinească un ministru este, alături de susţinerea politică, capacitatea prim-ministrului de a lucra cu acea persoană, a afirmat premierul Victor Ponta.

El a arătat că PPDD a solicitat un post de ministru, ceea ce nu a fost exclus de către PSD, discuţia urmând să continue.

"Protocolul se semnează, dar se semnează cu partidul, iar preşedintele partidului este doamna Man. În materie de miniştri, şi cu PNL, când erau la guvernare, PC, UNPR, UDMR am spus că există două criterii: susţinerea politică şi capacitatea mea de a lucra cu ministrul respectiv. Uneori am mai lăsat de la mine, dar nu pot lăsa mereu. Diaconescu o să fie preşedinte, o să fie multe alte lucruri, nu poate sta ca ministru", a spus Ponta la România TV, explicând astfel de ce Dan Diaconescu nu va putea ocupa un post de ministru.

Liderul PSD, premierul Ponta a susţinut că motivul pentru care este avută în vedere încheierea unui acord de colaborare cu PPDD este acela că, la nivel local, aceasta este singura formaţiune cu care se mai poate colabora după apropierea dintre PNL şi PDL.

Tot luni, Ponta, a declarat că acordul de colaborare cu PPDD va fi semnat doar de PSD, celelalte formaţiuni politice componente ale USD, respectiv PC şi UNPR, nefiind parte, el arătând că doar PSD va ceda funcţii.

Miercuri, după o întâlnire între liderii PSD şi PPDD, Ponta a afirmat, întrebat dacă această formaţiune ar putea avea un portofoliu ministerial, că nu exclude această variantă deşi nu s-a luat o decizie, el neexcluzând nici posibilitatea ca PPDD să primească funcţii de secretar de stat.

Cele mai citite

Columbia a anunțat că va rupe relațiile diplomatice cu Israelul

Președintele columbian Gustavo Petro a declarat, miercuri, că țara sa va rupe relațiile diplomatice cu Israelul, pe al cărui lider l-a acuzat de „genocid”...

Semifinale Liga Campionilor: Borussia Dortmund a învins-o Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0)

Borussia Dortmund a învins-o pe Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0), miercuri seara, pe teren propriu, în prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor...

nasturii cămășii au sărit și i s-a văzut tricoul cu “Votați Piedone!”

Ilustrație: Marian Avramescu Premierul românilor autentici, Marcel Ciolacu, nu a putut să nu respecte tradiția autohtonă de 1 Mai Muncitoresc și a savurat mici...
Ultima oră
Pe aceeași temă