30 C
București
duminică, 21 iulie 2024
AcasăTechUn vaccin românesc împotriva Covid ar putea fi pe piață în anul...

Un vaccin românesc împotriva Covid ar putea fi pe piață în anul 2021

Proiectul denumit „Dezvoltarea unui vaccin peptidic profilactic pentru COVID-19 bazat pe epitopi recunoscuți de sistemul imun – DECODE” este coordonat de prof. dr. Virgil Păunescu și este derulat de Institutul OncoGen din Timișoara în parteneriat cu Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” din București, anunță site-ul Timis Online.

Proiectul a primit o finanțare de 3.500.000 de lei și se va derula pe o perioadă de 18 luni la Timișoara și la București, începând din primăvara anului 2020.

„Dacă lucrurile vor merge bine, dacă reușim, probabil la anul va fi pe piață acest vaccin. Am ales varianta spray-ului intranazal”, a precizat prof. dr. Virgil Păunescu.

OncoGen este singura instituție din estul Europei care se află pe lista Organizației Mondiale a Sănătății ca având în testare un vaccin împotriva noului coronavirus SARS-CoV-2.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă