10.2 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăȘtirile zileiSpaceX, Apple, dar și fosta președintă a Republicii Estonia vor fi prezenți...

SpaceX, Apple, dar și fosta președintă a Republicii Estonia vor fi prezenți la București

Reprezentanți ai companiilor SpaceX, Apple, dar și fosta președintă a Republicii Estonia vor fi prezenți și vor vorbi la The Parliamentarian – Private Sector Forum, primul eveniment ce reunește la București experți globali în tehnologie și parlamentari de pe întreg mapamondul.

The Parliamentarian – Private Sector Forum reunește la București experți globali în tehnologie și parlamentari de pe întreg mapamondul

Având ca temă generală “Bridging the digital divide – a global agenda for the future” (Reducerea decalajului digital – o agendă globală pentru viitor), forumul își propune să creeze o conexiune strategică între factorii de decizie politică și reprezentanții sectorului privat cu interes în zona tech. Obiectivul principal al evenimentului îl reprezintă consolidarea cooperării între parlamentari și mediul de business, pentru a genera oportunități de dezvoltare economică și soluții aplicate pentru digitalizare.

David Goldman – Satellite Policy Director în cadrul SpaceX

Despre cum se traduc schimbările viitorului în mediul de business vor vorbi David Goldman – Satellite Policy Director în cadrul SpaceXPeter Thompson – Head of Education Strategic Engagement  AppleScott Petty din cadrul Vodafone TechnologyPatrick Schraut, Head of Cybersecurity NTT DATA EMEAL, alături de alți cunoscuți experți și lideri în digitalizare.

 Amandeep Gill, reprezentantul Secretarului General ONU în domeniul tehnologiei

Dintre invitații internaționali din sectorul public, vor urca pe scena evenimentului Kersti Kaljulaid, fosta președintă a Republicii EstoniaHoulin Zhaoactualul Secretar General al Uniunii Internaționale a TelecomunicațiilorDuarte Pacheco, președintele Uniunii Interparlamentare, Amandeep Gill, reprezentantul Secretarului General ONU în domeniul tehnologieiPascal Steichen, director al Cyber Security for Europe, dar și viitorul Secretar General al Uniunii Internaționale a Telecomunicațiilor.

Pascal Steichen, director al Cyber Security for Europe

Sunt peste 13 țări care vor fi reprezentate prin parlamentari, ambasadori și oficiali ai corpului diplomatic. Printre acestea –  S.U.A., Japonia, Coreea de Sud, Spania, Portugalia, Siria, Pakistan.

ministrul Cercetării Inovării si Digitalizării, Sebastian Burduja

Li se vor alătura oficiali guvernamentali români la nivel înalt, ministrul Cercetării Inovării si Digitalizării, Sebastian Burduja, Dan Cîmpean, Directoratul Național de Securitate Cibernetică și Sabin Sărmaș, președintele Comisiei pentru tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor a Camerei Deputaților, comisie care a și inițiat acest proiect.

Evenimentul va avea structura unor discuții în panel, fiind împărțite pe temele:

  • Bridging the connectivity gap;
  • Digital Literacy;
  • Sharing visions and debates;
  • Cyber security & resilience
Sabin Sărmaș, Președintele Comisiei IT&C, comisie care a și inițiat acest proiect

Trăim vremuri în care cooperarea și dialogul sunt mai importante ca niciodată. The Parliamentarian – Private Sector Forum este un eveniment unic, nu doar pentru România. Este primul forum public – privat internațional care reunește parlamentari de la nivel global, lideri ai unor companii tehnologice renumite pe plan internațional și experți în digitalizare. Viitorul aparține celor care înțeleg că împreună suntem mai buni și mai puternici. Este un eveniment cu utilitate pentru companiile tech, dar și o oportunitate pentru întreg mediul privat de a fi partener de dialog și de a contribui activ la conturarea politicilor la nivel global. Suntem la prima ediție, dar cu siguranță va rămâne un eveniment de referință în industrie, pe care ne dorim să îl continuăm., a declarat Sabin Sărmaș, Președintele Comisiei IT&C, comisie care a și inițiat acest proiect.

The Parliamentarian – Private Sector Forum este organizat sub egida Parlamentului României și a Comisiei IT&C din Camera Deputaților, pe marginea Conferinței Plenipotențiare a UIT (PP-22), pe care România o va găzdui în perioada 26 septembrie – 14 octombrie.

PP-22 este cel mai important eveniment al Uniunii Internaționale a Telecomunicațiilor (UIT), agenția specializată pentru tehnologiile informației și comunicațiilor din cadrul ONU. Sabin Sărmaș este Președintele desemnat al conferinței. 

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Secta Nicușor Dan e bântuită de sindromul cartofului de pe canapea

Cel mai recent sondaj de opinie din București, realizat de Sociopol, arată o constantă a ultimelor cercetări sociale: Nicușor Dan se menține la cota...
Ultima oră
Pe aceeași temă