21 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăTechŞova: O provoc pe Udrea la o cursă de alergare

Şova: O provoc pe Udrea la o cursă de alergare

Ministrul Transporturilor, Dan Şova o "provoacă" pe deputatul PMP Elena Udrea la o cursă de alergare pe o distanţă de zece kilometri, pentru a rezolva "prin sport" o "dispută" referitoare la absenţa membrilor guvernului la Semimaratonul Internaţional Bucureşti, relatează Mediafax.

"Doamna deputat Elena Udrea a făcut duminică acuzații nedrepte și deplasate la adresa membrilor Guvernului privind Semimaratonul Internațional București.Anularea participării prim-ministrului Victor Ponta și a altor miniștri, printre care și a mea, a fost rezultatul unui gest firesc de solidaritate cu Gabriela Szabo. Cu o seară înainte, tatăl doamnei ministru Szabo decedase. Era firesc, de bun simț, să ne anulăm participarea, ținând cont de momentele grele prin care trecea doamna ministru", spune Şova într-o postare de pe blogul personal.

Şova susţine că, în pofida acestei situaţii, "Elena Udrea a ales să continue bătălia politică dincolo de limitele decenței".

"Pentru că iubim sportul, iubim competiția la fel de mult precum apreciem eleganța și fair-play-ul ce descriu lumea sportului. Drept pentru care vreau să îi ofer posibilitatea doamnei Elena Udrea să-și ia înapoi acuzele nefericite și să concureze împotriva Guvernului României pe pista de alergare, demonstrându-ne că, dincolo de patima politică, este totuși o persoană care respectă fair-play-ul", îşi justifică Şova iniţiativa.

În consecinţă, Şova o "provoacă" pe Udrea să rezolve această dispută "prin sport"

"O provoc pe doamna Udrea să rezolvăm această dispută prin sport. Săptămâna viitoare, miercuri, 28 mai, după ce trece campania electorală, o invit pe Elena Udrea de la orele 19:00 pe Arena Rapid, să alergăm unul lângă altul 10 km", precizează Şova.

"O invit de asemenea pe doamna Udrea ca, în urma cursei, să ne donăm fiecare indemnizația, dânsa pe cea de parlamentar, eu pe cea de ministru, pentru un club sportiv școlar de atletism", mai spune Şova, pe blog.

"Indiferent că doamna Udrea va alege sau nu să participe, eu voi fi miercuri pe stadionul Rapid pentru a alerga în numele Guvernului României și mai ales în numele sportului, onoarei și al fair-play-ului", mai susţine Şova.

"Sper să accepte această provocare, mai ales că domnia sa ne-a demonstrat recent că nu se dă în lături de la o viață sportivă plină de riscuri. După ce și-a început campania electorală sărind cu parașuta, doamna Udrea va avea ocazia să concluzioneze la fel de sportiv, cu picioarele pe pământ", conchide ministrul Transporturilor.

Elena Udrea a alergat, duminică dimineaţă, la cursa populară, de 2,9 kilometri, din cadrul Semimaratonului Internaţional de la Bucureşti, după competiţie declarând că nu a fost cea mai uşoară alergare din viaţa sa, dar a reuşit să ajungă printre primii.

“A fost frumos, îndemn pe toţi românii să facă mişcare”, a spus Udrea, la final, arătând că a participat la acest semimaraton alături de alergători profesionişti şi faptul că a terminat printre primii arată determinare şi că îşi doreşte să câştige.

Ea s-a referit şi la faptul că, deşi premierul Victor Ponta confirmase la un moment dat participarea la semimaraton, acesta nu a venit.

"S-a speriat. Înţeleg că i făcuse o probă din asta mică, ceva de alergat la 250 metri, o sută de metri", a spus Udrea.

Cele mai citite

Așteptarea de 9 ani a luat sfârșit. FCSB e noua campioană a României la fotbal

Un singur punct mai avea nevoie FCSB, în meciul de sâmbătă seara cu Farul Constanța, pentru a se încorona noua campioană a Superligii. În...

Mesaje de Florii 2024 // Cele mai frumoase urări pe care le puteți face sărbătoriților

Mesaje de Florii 2024// Duminica Floriilor este celebrată cu o săptămână înainte de Paște, adică pe 28 aprilie, și este un prilej de sărbătoare...

Poliția din SUA, din nou în centrul unui scandal. Un nou caz ,,George Floyd” s-a petrecut recent

Poliția americană este din nou în centrul unui scandal după ce a arestat pe 18 aprilie un bărbat de culoare. În timpul operațiunii din...
Ultima oră
Pe aceeași temă