20.7 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăTechReacții. Șeful PMP Arad: O disociere a partidului de Diaconescu ar crea...

Reacții. Șeful PMP Arad: O disociere a partidului de Diaconescu ar crea haos. PMP Cluj: Ar putea candida Udrea

Florin Remețan, președintele PMP Arad, spune că nu vede posibilă o disociere a partidului de Cristian Diaconescu, adăugând că acest lucru ar crea ”haos” în filiale și ar putea afecta credibilitatea formațiunii în fața electoratului, el apreciind că ”nu poți schimba caii de la căruță în timpul mersului”. Pe de altă parte, PMP Cluj transmite că se va discuta în colegiul director schimbarea lui Cristian Diaconescu, informează Mediafax.

Remețan a spus că așteaptă ”o soluție favorabilă și înțeleaptă din partea Colegiului Național al PMP”, care se întrunește marți, astfel încât pregătirile pentru lansarea candidatului la Președinție și pentru campania electorală să continue ”fără a fi afecate de scandaluri”.

”Eu sper ca marți să se găsească soluția de compromis care să nu fie compromițătoare pentru PMP. Trebuie să mergem mai departe cu ceea ce am început, nu poți schimba caii de la căruță în timpul mersului. Eu nu văd o disociere a partidului de Cristian Diaconescu”, a declarat Remețan.

Liderul PMP Arad crede că dacă partidul va decide să meargă în alegeri cu alt candidat ”se va crea haos în filiale” și ”ar putea fi afectată credibilitatea partidului în fața electoratului”.

”Vă dați seama că toți șefii de filiale s-au străduit să adune semnăturile. În Arad avem aproximativ o mie de semnături și nu a fost ușor, pentru că suntem puțini. Dacă schimbăm candidatul, o luăm de la capăt, iar timpul rămas este și așa scurt. Nici nu pot concepe să apară un candidat nou, iar Diaconescu să meargă independent. Ce șanse am mai avea?”, s-a întrebat Remețan.

De cealată parte, preşedintele PMP Cluj, Adrian Gurzău, susţine că în şedinţa Colegiului Director al partidului care va avea loc la începutul săptămânii viitoare va fi pusă în discuţie schimbarea candidaturii lui Cristian Diaconescu la Preşedinţie, iar acesta ar putea fi înlocuit cel mai probabil de Elena Udrea.

”Noi discutăm, marţi, în Colegiul Director al PMP, despre candidatura la Preşedinţie, este dezamăgitor faptul că Diaconescu se poziţionează, deja, de unul singur. Eşti parte a unei echipe şi tu trebuie să dovedeşti că eşti lider. În condiţiile în care doar s-a pus în discuţie prestaţia nu tocmai corespunzătoare a lui ca şi candidat, domnul Diaconescu vrea să candideze singur. Ne şantajează? Păi atunci să candideze singur. Dacă nu a putut cu o echipă, crede că va putea de unul singur? La Colegiul Director al PMP se va pune problema schimbării candidaturii lui Diaconescu şi, probabil, va fi Elena Udrea”, a spus Gurzău.

Cele mai citite

Un român în vârstă de 28 de ani a fost găsit mor într-o piață publică din Genova

O descoperire tragică a avut loc vineri, în jurul orei 16:30, în Piazza Monte Santodin din cartierul Sestri Ponente din Genova, Italia. Cadavrul unui...

Doi tineri au murit după ce au intrat cu scuterul într-un podeț. FOTO

Doi tineri au murit, noaptea trecută, într-un accident rutier produs pe raza satului Budeni, ce aparţine de oraşul Dolhasca, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului pentru...

Modificări de trasee în acest weekend, în timpul desfășurării evenimentului „Bucharest Street Food Festival – Spring Edition”

Cu ocazia organizării evenimentului „Bucharest Street Food Festival – Spring Edition”, în zilele de 27.04.2024 (sâmbătă) și 28.04.2024 (duminică), între orele 09:00 – 22:00, circulația rutieră va fi restricţionată pe Șos....
Ultima oră
Pe aceeași temă