20.1 C
București
sâmbătă, 18 septembrie 2021

Reacția USR, după ce Clotilde Armand a precizat că ar exista o listă de teme pe care membrii să nu se pronunțe: Nu avem subiecte tabu. Fiecare dintre temele de actualitate ale societății sunt dezbătute activ

USR a infirmat, luni, afirmațiile făcute de Clotilde Armand, potrivit cărora formațiunea ar avea „o listă de subiecte tabu”, pe tema cărora membrii partidului nu ar trebui să se pronunțe.

„USR este un partid european, care încurajează dezbaterile pe orice subiect, bazat pe competiție de idei și democrație internă. În USR nu există subiecte sau liste de subiecte tabu, fiecare dintre temele de actualitate ale societății fiind dezbătute activ de membrii și conducerea partidului. Opinia exprimată de Clotilde Armand, duminică, la postul de televiziune DIGI 24, se referea la principii și la lucrurile care ne leagă, nu la cele care ne dezbină”, au precizat reprezentanții USR.

Totodată, USR comentează si afirmațiile lui Clotilde Armande potrivit cărora formațiunea „trebuie să depășească situația confuză”, după demisia lui Nicușor Dan.

„De asemenea, Clotilde Armand a afirmat că USR trebuie să depășească această situație confuză și că USR continuă să lupte împotriva risipei banilor publici din administrația condusă de PSD, a guvernării defectoase care duce țara în derivă prin măsurile populiste adoptate de PSD-ALDE. Reamintim că USR și-a exprimat public sau prin votul din Parlament poziția asupra unor teme importante pentru societate, de la justiție la urbanism și protecția mediului, sănătate sau cultură. Majoritatea deputaților USR a votat de altfel împotriva modificării Constituției prin referendum, susținută de vechile partide PSD și PNL. Consilierii generali ai USR au votat, anul trecut, împotriva alocării discreționare de bani publici către Catedrala Mântuirii Neamului, în condiţiile în care propunerea Gabrielei Firea a fost inclusă intempestiv pe ordinea de zi a şedinţei , fără consultarea bucureştenilor şi a societăţii civile și fără prezentarea unei liste detaliate pentru toate obiectivele de investiţii pe perioada 2011 – 2016 pentru domeniul Culte/Religie”, mai precizează sursa citată. 

 USR mai precizează că în partid „există loc pentru oricine dorește să se implice activ pentru schimbarea societății”.

„Am promis că vom lupta să refacem legătura dintre cetăţeni şi politic pe plan local, iar această legătură nu poate fi restabilită fără a crea o susţinere majoritară a primarilor în cadrul comunităţilor, printr-o procedură de vot adaptată condiţiilor reale, în care o mare parte a populaţiei este în continuare prea dezamăgită că să meargă la vot”, se mai precizează în comunicatul USR.

Clotilde Armand a precizat, duminică, într-o emisiune Digi24, că USR ar urma să supună la vot o listă cu subiecte „tabu”, în privința cărora membrii formațiunii să nu se pronunțe.


Citește și: Clotilde Armand: Demisia lui Nicuşor Dan este o reacţie exagerată 

Demisia lui Nicuşor Dan din poziţia de preşedinte al USR şi din partid este o reacţie exagerată, care fragilizează partidul, a declarat astăzi Clotilde Armand, membru al USR.


 

 

Ultima oră
Pe aceeași temă