17 C
Bucharest
Sunday, 1 October 2023
HomeTechRaluca Turcan:"PSD rămâne cel mai mare dușman al democrației"

Raluca Turcan:”PSD rămâne cel mai mare dușman al democrației”

Liderul deputaților PNL, Raluca Turcan, a declarat că PSD rămâne în mod evident cel mai mare dușman al democrației și la fel de intolerant cu libertatea de exprimare ca în anii '90. Ea spune că este limpede pentru toată țara că liderii actualei coaliții de guvernare aleargă într-o direcție opusă României. 

"Atât de previzibil pentru PSD. Oare unde plecați? Să vă susțineți șeful pe treptele DNA? PSD rămâne în mod evident cel mai mare dușman al democrației și la fel de intolerant cu libertatea de exprimare ca în anii '90. Este limpede pentru toată țara că liderii actualei coaliții de guvernare aleargă într-o direcție opusă României. Acțiunile acestui Guvern sunt din ce în ce mai evident orientate împotriva interesului național. Se guvernează împotriva cetățenilor, iar sfidarea și aroganța de care ați ajuns să dați dovadă au atins cote greu de imaginat. Domnilor absenți, Dragnea și Tăriceanu, domnule Tudose, dragi colegi, au mai fost aroganți cu dosare penale, însă niciunul nu a îndrăznit asemeni dumneavoastră să schimbe legi și reguli pentru a scăpa din fața justiției sau de eventuale sentințe", a spus Turcan, la dezbaterea moțiunii de cenzură.

Aceasta a adăugat că Dragnea, Tăriceanu și Tudose vor să dea timpul înapoi, "la practici și modalități de operare dinaintea integrării în Uniunea Europeană", dar țara, susține ea, nu va tolera așa ceva.

"Trăiți cu iluzia că puteți să umpleți toate funcțiile publice cu agramați și needucați, că puteți schimba legile pentru a scăpa de propriile dosare, că vă puteți da proprietăți de la stat la prețuri derizorii, dar vă faceți socoteli greșite și veți ajunge să dați socoteală pentru tot ceea ce faceți în momentul de față. (…) Niciun inamic al României nu ar fi reușit să acționeze mai eficient împotriva interesului țării decât o faceți dumneavoastră. Crimă politică este atunci când, la nivelul comisiilor parlamentare, audiați condamnații. De ce nu mutați comisiile parlamentare direct la Jilava dacă vă preocupă mai mult condamnații decât cei mulți, dacă vă preocupă mai mult audierile fictive decât să faceți legi pentru popor? Niciun lider al majorității, niciun ministru, niciun europarlamentar nu a luat atitudine atunci când, într-un mod securistic, au fost atacate organizațiile nonguvernamentale, atunci când au fost inițiate legi care să le facă viața un coșmar", a mai menționat ea. 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies