20 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăTechPSD va vota legea bugetului pentru 2016

PSD va vota legea bugetului pentru 2016

Legea bugetului pentru 2016 va fi votată de PSD, a anunţat, luni, deputatul social-democrat Viorel Ştefan, în cadrul dezbaterilor din Parlament, informează Mediafax.

Mai mult, el a subliniat că votarea bugetului reprezintă “al doilea vot de încredere” pe care PSD îl dă Cabinetului Cioloş.

Cu toate acestea, Viorel Ştefan a afirmat că o eventuală cădere a bugetului de stat în Parlament ar echivala cu o moţiune de cenzură, ceea ce PSD, “în acest context”, nu îşi doreşte. Totodată, potrivit deputatului, există elemente din buget unde sunt probleme, mai ales pentru domenii cheie.

“Vestea mai puţin bună este că, prin definiţie bugetul, este tot timpul mai puţin decât ar trebui. Poate ni se trage de la traducerea termenului franţuzesc, care înseamnă <<pungă mică>> (bougette – n.r.)”, a spus deputatul.

Viorel Ştefan a lansat şi un avertisment la adresa membrilor Cabinetului, atrăgându-le atenţia să fie responsabili, întrucât “un guvern neasumat politic nu va ajunge niciodată în faţa cetăţenilor să-i privească în ochi, să spună ce au făcut bine sau rău”. În schimb, cei care vor trebui să dea explicaţii cetăţenilor sunt politicienii. 

“Întrebarea noastră este cum stăm cu responsabilitatea. , a spus social-democratul.

În acest context, deputatul PSD a afirmat că nu există “garanţii” în acest moment că acest Guvern va fi responsabil şi de aceea, în cursul anului 2016, Parlamentul va trebui să-şi exercite “fără rabat” drepturile de control asupra Cabinetului, inclusiv prin moţiuni simple, moţiuni de cenzură sau comisii de anchetă, dacă va fi cazul.

Cele mai citite

Cum alegi mobila de dormitor: Ghid complet pentru o amenajare eficientă și confortabilă

Dormitorul este una dintre cele mai importante camere din casa ta. Este locul unde petreci o mare parte a timpului, unde te odihnești și...

Cutii de carton cu 1, 2 sau 3 pereți: ce alegi pentru afacerea ta?

Afacerea ta va avea doar de câștigat dacă alegi cutiile de carton potrivite produselor pe care le comercializezi. Poate te întrebi care este legătură....

Avanpremiera filmului „În inima Naționalei – Din vestiar până în Germania” a avut loc joi seara, la București

Filmul „În inima Naţionalei - Din vestiar până în Germania”, povestea neștiută a calificării naționalei de fotbal a României la EURO 2024, regizat de...
Ultima oră
Pe aceeași temă