13.9 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăTechPNL nu vrea interimatul la Primăria Capitalei

PNL nu vrea interimatul la Primăria Capitalei

Prim-vicepreședintele PNL Cristian Bușoi a afirmat, vineri, că liberalii nu au luat încă o decizie privind o eventuală asumare a interimatului la Primăria Capitalei, în condițiile în care viceprimarul Cornel Pieptea nu dorește să îndeplinească atribuțiile de primar general, informează Agerpres. 

Bușoi a declarat, într-o conferință de presă, că “este o decizie personală a colegului Pieptea”, acesta fiind “un om politic tânăr și cu mari perspective”.

“Pot să înțeleg de ce nu dorește în acest moment să își asume o situație care este în plină desfășurare, cel puțin în ceea ce privește dezvăluirile care se fac despre putregaiul din ultimii ani. Evident nu este simplu să conduci o primărie cu o echipă managerială ce a fost construită de primarul aflat acum într-o situație foarte delicată, în arestul organelor de anchetă”, a spus Bușoi.

El a precizat că “structurile de conducere ale PNL București, cu acordul și consultarea copreședinților la nivel național, în acest weekend, la începutul săptămânii viitoare se vor reuni” și se va lua o decizie în privința interimatului la PMB.

Întrebat care ar fi, în prezent, variantele în condițiile în care Pieptea refuză să preia interimatul, prim-vicepreședintele PNL a explicat că “fie celălalt viceprimar poate prelua, fie o altă persoană din interiorul grupului de consilieri PNL și-l asumă”.

“Deocamdată nu s-a decis pe nicio soluție. Am luat doar act de o decizie unilaterală, personală a unui coleg, pe care eu o înțeleg perfect”, a subliniat Bușoi.

În altă ordine de idei, Bușoi a afirmat că Simona Crețu, consilier general din partea PNL, nu ar mai trebui să se regăsească în CGMB în numele formațiunii.

“Această intervenție (telefonică la un post tv — n.r.) a fost extrem de nepotrivită și este de natură să ne creeze unele probleme de imagine. (…) Eu personal cred că va trebui să avem o discuție săptămâna viitoare în Biroul Politic și în Comitetul Executiv al organizației PNL București și cred că într-o formulă, aș dori eu elegantă, doamna ar trebui să nu se mai regăsească în CGMB în numele PNL”, a declarat Cristian Bușoi.

 

Cele mai citite

Turneul final EURO Under-17 va putea fi vizionat în România pe TVR Sport

EURO Under-17, turneul final european dedicat tinerilor fotbalişti, care se va desfășura în perioada 20 mai-5 iunie 2024, va fi transmis în România de...

„Libertate” deschide ediția 2024 a Festivalului de Film Românesc în Israel

„Un adevărat tur de forță al cinematografiei românești în Israel” – astfel a caracterizat directorul Institutului Cultural Român de la Tel Aviv evenimentul cel...

Iohannis o poate acuza pe Andra că i-a furat opera “Pas cu pas”

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Dacă își tot vede năruit visul de a ajunge secretar general al Alianței Atlanticului de Nord (NATO), iar cu meditațiile nu...
Ultima oră
Pe aceeași temă