19.6 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăTechPonta: Nu e obligatoriu ca viitorul premier să fie PSD. Pe Băsescu...

Ponta: Nu e obligatoriu ca viitorul premier să fie PSD. Pe Băsescu nu-l voi numi premier

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că nu e obligatoriu ca viitorul premier să fie tot de la PSD. În schimb, viitorul prim-ministru  va trebui să fie pro-european, pro-atlantist, susţinut de întreaga coaliţie de guvernare şi un om cu care să poată lucra, conform Mediafax.

Întrebat, la România Tv, dacă viitorul premier va fi din PSD sau există şi altă posibilitate, Ponta a răspuns: "Cu siguranţă există şi altă posibilitate".

"Important e să fie un premier care să continue programul actual, trebuie cineva care să aibă sprijinul nu doar al PSD, ci şi a PC, al UNPR, al PLR dacă intră la guvernare, al UDMR", a spus Ponta.

El a spus că a avut o discuţie în acest sens cu social-democraţii atât la CExN de la Orăştie, cât şi la reuniunea informală de la Tulcea.

"Există această înţelegere a fapt că în eventualitatea în care vom câştiga funcţia de preşedinte, premierul nu e obligatorii să fie tot de la PSD", a spus Ponta, care a menţionat că a avut această discuţie la grupul senatorial al PSD de la Senat, când i-a convins pe senatorii PSD să îl voteze pe liberalul Tăriceanu la şefia instituţiei.

"Cunosc foarte bine PSD, nu cred că trebuie să aibă tot. E important ca viitorul premier să fie sprijinit de toată coaliţia, nu doar PSD, să fie pro-european, pro-atlantist convins, dar în acelaşi timp capabil să gestioneze Guvernul cu care să pot să lucrez", a spus Ponta.

În condiţiile în care moderatorul i-a spus lui Ponta că acestui portret robot al viitorului premier i s-ar potrivi Călin Popescu Tăriceanu, fie George Maior, Ponta a menţionat că decizia desemnării viitorului premier nu o va lua singur şi că va nega doar un singur nume, cel al lui Traian Băsescu.

"Un singur nume o să-l neg: Traian Băsescu. Nu-l voi numi premier", a spus Ponta.

Cele mai citite

Primirea triumfală a lui Xi Jinping la Élysée și fastuoasa investire a lui Putin. Simple încondeieri

Două evenimente majore, nemediatizate la aceleași dimensiuni - primirea triumfală a lui Xi Jinping la Élysée și investirea lui Vladimir Putin cu un nou...

Direcția Tehnică a TAROM, ruptă de compania de stat. Ce înseamnă pentru transportatorul aerian

Astăzi s-a aprobat și semnat în Consiliul de Administrație ca Direcția Tehnică din cadrul TAROM să devină entitate juridică independentă, a precizat, pentru ROMÂNIA...

Primirea triumfală a lui Xi Jinping la Élysée și fastuoasa investire a lui Putin. Simple încondeieri

Două evenimente majore, nemediatizate la aceleași dimensiuni - primirea triumfală a lui Xi Jinping la Élysée și investirea lui Vladimir Putin cu un nou...
Ultima oră
Pe aceeași temă