16.6 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăTechPoliticianul satului. Sorin Grindeanu: Marioneta a rupt sforile şi a fugit cu...

Politicianul satului. Sorin Grindeanu: Marioneta a rupt sforile şi a fugit cu circu’-n lume | ACADEMIA CAȚAVENCU

Cariera premierului Sorin Grindeanu seamănă foarte mult cu celebra poveste „Pinocchio“, scrisă de italianul Carlo Collodi. Nu pentru că premierul ar fi un mincinos patentat. Perioada aia a luat sfârşit în momentul în care Victor Ponta a plecat de la Palatul Victoria. După el n-a mai venit nimeni care să mintă cum respiră.

Totuşi, sunt multe similitudini între povestea lui Pinocchio şi Sorin Grindeanu. În primul rând, şi povestea premierului a fost scrisă de alţii. Cariera lui politică e în parte ficţiune, deşi ea există în realitate. Adică a fost concepută de nişte scenarişti şi se întâmplă întocmai.

Ca şi Pinocchio, Grin­deanu a avut un păpuşar. Pinocchio pe Geppeto, Grindeanu pe…Mă rog, n-avem probe, nu intrăm în detalii, că n-avem chef să se complicăm inutil viaţa.



Ca şi Pinocchio, Grindeanu a început prin a fi o marionetă. O bună perioadă de timp, a mimat că e marioneta lui Dragnea. Acesta l-a crezut. Din păcate pentru el. Iar acum trage ponoasele.

Ca şi Pinocchio, marioneta Grindeanu a prins viaţă (însufleţit nu de o zână bună, ci de adevăraţii păpuşari) şi s-a dovedit suficient de impertinent încât să fugă-n lume cu circul. Şi ce circ, Doamne Dumnezeule!

Dresorul Dragnea riscă să fie mâncat sub luminile reflectoarelor, de hienele din partid. Grindeanu e clovnul ce pare uşor sărit de pe fix, care râde în continuu, în timp ce dă foc arenei. Ponta e un spirit malefic, care visează în secret să le ia minţile tuturor. Alţi lideri ai partidului merg pe sârmă.

PSD este, în aceste zile, o adunătură de saltimbanci politici, comedianţi lipsiţi de talent într-o tragedie care pare să nu se mai termine: guvernarea PSD.

Sorinel Puştiu’

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Forțele israeliene continuă ofensiva în Gaza dinspre nord și sud

Luni, forțele israeliene au pătruns adânc în ruinele de la marginea de nord a Fâșiei Gaza pentru a recuceri o zonă de la luptătorii...

Importanța recenziilor online și a prezenței digitale pentru spălătoria ta auto

sursa foto: shutterstock.com În era digitală, succesul unei spălătorii auto poate depinde în mare măsură de recenziile online și de vizibilitatea sa în mediul digital. Află cum...

Cum îţi promovezi afacerea când eşti la început de drum

Promovarea noului tău business, mai ales dacă nu ai la dispoziție un buget care să îţi permită să angajezi o agenție de marketing, poate...
Ultima oră
Pe aceeași temă