21.3 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăTechPoliția locală a îndepărtat mai multe panouri ale UDMR, pe care apărea...

Poliția locală a îndepărtat mai multe panouri ale UDMR, pe care apărea mesajul „Salvăm Clujul de Bucureşti”

Poliția Locală din Cluj a dispus îndepărtarea afișelor de pe panourile amplasate de UDMR în oraș, întrucât pe acestea apare mesajul „Salvăm Clujul de Bucureşti, taxele noastre să îmbogăţească Ardealul, nu Capitala”. În acest sens, conducerea formațiunii a cerut explicații, potrivit Mediafax.

Preşedintele executiv al UDMR, Kovacs Peter, precizează că, potrivit Constituţiei, libertatea de exprimare este inviolabilă, iar cenzura de orice fel este interzisă.

„În cursul zilei de marţi au fost îndepărtate afişele UDMR de pe panourile amplasate în Cluj-Napoca şi care aveau mesajul <<Salvăm Clujul de Bucureşti, taxele noastre să îmbogăţească Ardealul, nu Capitala>>, de promovare a descentralizării. La cererea Primăriei Cluj-Napoca, Poliţia Locală s-a deplasat la firma cu care noi avem un contract de colaborare şi i-a ameninţat pe cei de acolo cu o amendă de 30.000 de lei dacă nu îndepărtează afişele de pe panouri. Iar acele afişe au fost îndepărtate. Cerem explicaţii Primăriei Cluj-Napoca şi Poliţiei Locale, să ne spună în baza cărei legi a acţionat, ce articole şi ce lege au aplicat, în condiţiile în care Constituţia spune că libertatea de exprimare este inviolabilă, iar cenzura de orice fel este interzisă”, a spus Kovacs, pentru Mediafax.

 

Şeful Poliţiei Locale din cadrul Primăriei Cluj-Napoca, Marcel Bonţidean, a declarat, marţi, că nu cunoaşte amănunte despre îndepărtarea afişelor respective de pe panouri. „Colegii mei fac verificări periodice pe linia afişelor publicitare amplasate în Cluj-Napoca. Dacă cele două afişe au fost îndepărtate, probabil că panoul era amplasat ilegal”, a declarat Bonţidean, pentru Mediafax.

UDMR a amplasat în Cluj-Napoca un panou de precampanie cu textul „Salvăm Clujul de Bucureşti, taxele noastre să îmbogăţească Ardealul, nu Capitala”, dar şi unul similar la Oradea, liderii Uniunii susţinând că este vorba despre un text care promovează descentralizarea.

Preşedintele executiv al UDMR, Kovacs Peter, declara, duminică, că mesajul transmis este unul care pledează pentru ca majoritatea taxelor încasate din teritoriu să rămână pe plan local, nu să meargă la Bucureşti. Marţi, preşedintele UDMR Cluj, Csoma Botond, declara presei că textul de pe panouri nu este unul segregaţionist, ci se referă la descentralizarea fiscală, care va ajuta atât maghiarii, cât şi românii.

 

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 774. Ucraina ar fi retras tancurile Abrams de pe linia frontului

Ucraina ar fi retras tancurile Abrams M1A1, de fabricație americană, de pe linia frontului, pe motiv că s-ar fi dovedit prea vulnerabile în fața...

Așteptarea de 9 ani a luat sfârșit. FCSB e noua campioană a României la fotbal

Un singur punct mai avea nevoie FCSB, în meciul de sâmbătă seara cu Farul Constanța, pentru a se încorona noua campioană a Superligii. În...

Prințul Harry marchează cea de-a zecea aniversare a Jocurilor Invictus

Prințul Harry va marca cea de-a zecea aniversare a Jocurilor Invictus printr-o prezență specială la o slujbă ce va avea loc la Catedrala St....
Ultima oră
Pe aceeași temă