-3.2 C
București
luni, 24 ianuarie 2022
AcasăȘtirile zileiPlanurile „metaverse” ale Facebook sunt etichetate drept „o idee proastă”

Planurile „metaverse” ale Facebook sunt etichetate drept „o idee proastă”

Unul dintre primii investitori ai Facebook a etichetat planurile gigantului pentru noul „metavers” ca fiind „distopice”, scrie BBC.

Meta, așa cum este cunoscut acum Facebook, investește miliarde în proiect. Dar, Roger McNamee a declarat pentru BBC că: „Este o idee proastă și faptul că stăm cu toții și ne uităm la asta ca și cum ar fi ceva normal, ar trebui să alarmeze pe toată lumea”.

Directorul de produse Meta, Chris Cox, le-a spus participanților la Web Summit de la Lisabona că ideea ar face „internetul mai puțin plat”. El a spus că ar fi considerabil mai bine videoconferința ca spațiu pentru întâlniri. Cu toate acestea, vorbind la același eveniment, domnul McNamee a fost extrem de sceptic.

„Facebook nu ar trebui să aibă voie să creeze un metavers distopic”, a spus el.

Termenul metavers a fost inventat în anii 1990 într-un roman științifico-fantastic Snow Crash, unde a servit ca succesor al internetului în realitate virtuală.

Facebook își schimbă numele în Meta, un rebrand major.

Domnul McNamee a devenit un critic al Facebook, deoarece a început să vadă mai multă dezinformare pe platformă. El a spus că nu este convins că metaversul va fi în siguranță în mâinile directorului executiv Mark Zuckerberg.

„Facebook ar fi trebuit să-și piardă dreptul de a face propriile alegeri. O autoritate de reglementare ar trebui să fie acolo, oferind o aprobare prealabilă pentru tot ceea ce fac. Valoarea prejudiciului pe care l-au făcut este incalculabilă.”

Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Autorul atacului de la Universitatea din Heidelberg era german

Autorul atacului armat comis luni într-o sală de curs de la Universitatea din Heidelberg, în care a fost ucisă o tânără şi alte trei...

Mica Unire: Mesajul Patriarhului Daniel

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a afirmat luni că sărbătoarea Unirii Principatelor Române, 24 ianuarie 1859, evidenţiază importanţa unităţii şi a demnităţii noastre naţionale,...

SUA și UK, decizie șoc. Retrag diplomații de la Kiev

Statele Unite și Marea Britanie au început retragerea pesonalului de la ambasadele din Ucraina, în schimb Uniunea Europeană apreciază că ”nu ar trebui să...
Ultima oră
Pe aceeași temă