15.7 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăTechOprea, despre nominalizarea lui MRU la șefia SIE: De principiu, îl sprijinim...

Oprea, despre nominalizarea lui MRU la șefia SIE: De principiu, îl sprijinim pe Iohannis

Președintele UNPR,  Gabriel Oprea, a declarat, duminică, că formațiunea pe care o conduce îl susține “de principiu” pe președintele Klaus Iohannis în privința nominalizării lui Mihai Răzvan Ungureanu la șefia SIE, informează Agerpres.

Citește și: Victor Ponta: Iohannis ne consideră pe toți niște IOBAGI

“Pe probleme de securitate națională, îl susținem pe președinte indiferent cum îl cheamă. (…)L-am susținut la numirea domnului Hellvig. Nu am știut nominalizarea pe care o va face, din principiu am spus că îl susținem și la nominalizarea de la SIE. O spunem de cinci ani, nu o spunem de ieri, partenerii noștri știu. Oricum, este o problemă pe care UNPR o are, în schimb, în tot ce înseamnă guvernare a țării, suntem total în coaliția de guvernare. (…) De principiu, îl sprijinim pe președintele României”, a spus acesta, duminică, la o emisiune pe postul B1Tv.

Oprea a adăugat că președintele Klaus Iohannis a primit sprijinul UNPR și în vederea adoptării Strategiei de apărare.

“L-am susținut pe președintele Iohannis pe proiectul de 2% PIB pentru înzestrarea Armatei pe zece ani, într-un context complicat de securitate. L-am susținut pe Strategia de apărare, (…) o Strategie bună, modernă, de stat NATO”, a mai spus acesta.

Citește și: Oprea nu vrea să îi ia locul lui Ponta în fruntea Executivului

Liderul PSD, Victor Ponta, a declarat că parlamentarii social-democraţi vor vota împotrivă sau nu vor participa la vot, acuzând “lipsa de respect şi dispreţul” preşedintelui Iohannis.

De asemenea, premierul a mai precizat că acordul dintre UNPR și PSD nu are în vedere și un vot comun pentru conducerea serviciilor de informaţii. 

 

Cele mai citite

Columbia a anunțat că va rupe relațiile diplomatice cu Israelul

Președintele columbian Gustavo Petro a declarat, miercuri, că țara sa va rupe relațiile diplomatice cu Israelul, pe al cărui lider l-a acuzat de „genocid”...

Semifinale Liga Campionilor: Borussia Dortmund a învins-o Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0)

Borussia Dortmund a învins-o pe Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0), miercuri seara, pe teren propriu, în prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor...

Soluția  3 D împotriva administrației #rezist a Bucureștiului

Deși lansată târziu în cursa electorală, Gabriela Firea a ajuns rapid să-i sufle în ceafă lui Nicușor Dan, fiindcă are singurul proiect administrativ cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă