11.3 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăTechMircea Geoană, despre audierea lui Dacian Cioloş la Parlament: Unde-i lege, nu-i...

Mircea Geoană, despre audierea lui Dacian Cioloş la Parlament: Unde-i lege, nu-i tocmeală

Președintele Partidul Social Românesc (PSRO), Mircea Geoană, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă la Senat, că premierul poate reprezenta România la Consiliul European, în condiţiile prevăzute de lege, astfel că este nevoie de avizul Parlamentului, însă a precizat că procedura “se poate formliza” în plenul Legislativului şi fără dezbatere, informează Agerpres.

Geoană a accentuat necesitatea respectării legislaţiei şi a declarat că “unde-i lege nu-i tocmeală”, astfel că este firesc ca premierul să primească un mandat.

Citeşte şi: Cioloş, despre delegarea sa pentru Consiliul European: A fost iniţiativa domnului preşedinte

“Există o obligație legală care nu poate fi ocolită prin care prim-ministrul atunci când este delegat de președinte țării să reprezinte țara la un Consiliu European trebuie să vină în fața Parlamentului și să obțină un astfel de mandat în mod explicit. Nu este cu supărare, nu este vorba de cine este la Senat sau cine este la Guvern sau la Președinție. Unde-i lege nu-i tocmeală și este firesc ca prim-ministrul să primească un mandat. Nu era obligatoriu ca mandatul să fie obținut în plenul Parlamentului, ci și în urma audierii în comisiile de specialitate ale Legislativului și se poate formaliza în plen fără să avem în mod necesar o dezbatere, dar trecerea prin Parlament este obligatorie conform legii”, a afirmat Geoană.

Comisiile parlamentare reunite pentru afaceri europene au dat un aviz favorabil, cu 28 de voturi “pentru”, două “împotrivă” și o abținere, mandatului cu care premierul Dacian Cioloș va participa la reuniunea Consiliului European de săptămâna viitoare.

Citeşte şi:  UPDATE. Mandatul lui Dacian Cioloş la Consiliul European, avizat favorabil de comisiile parlamentare

Preşedintele Klaus Iohannis l-a delegat pe premierul Dacian Cioloş să participe la Reuniunea Consiliului European, care va avea loc la Bruxelles, în perioada 17-18 decembrie, a informat săptămâna trecută Administraţia Prezidenţială.

“În virtutea dispoziţiilor art. 80 alin. 1 din Constituţia României şi conform principiului cooperării loiale dintre autorităţile statului, aşa cum acesta a fost interpretat şi în jurisprudenţa Curţii Constituţionale, Preşedintele României poate delega în mod expres Prim-ministrului atribuţia participării la reuniunile Consiliului European”, se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Cele mai citite

Impostura snoabă și propaganda veselă

Obsesia multor snobi care ce îmbogățesc peste măsură este să devină artiști prin intermediul banilor. Întâi își tot dichisesc și bibilesc casa de un...

Misterul surdității lui Bethoven se dezvăluie

Se spune că marile genii ale umanității ard rapid! Creează opere monumentale și se sting devreme. Despre viața și simfoniile lui Beethoven s-au scris...

Eclipsată de Rareș Bogdan, Iulia Albu ar putea da găina pe păun, pentru a se apropia de coloritul batistuțelor europarlamentarului

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Criticul de modă Iulia Albu a ajuns să fie extrem de invidioasă pe europarlamentarul Partidului Național Liberal (PNL) Rareș Bogdan. Coloratele batistuțe...
Ultima oră
Pe aceeași temă