20.7 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăTechProtestele #REZIST. Ziua 13. Vicepreședintele PSD Mihai Chirica recunoaște că până și...

Protestele #REZIST. Ziua 13. Vicepreședintele PSD Mihai Chirica recunoaște că până și pesediștii participă la manifestațiile împotriva lui Dragnea, Tăriceanu și Grindeanu: M-au invitat oameni din structuri ale partidului

Primarul Iașiului, Mihai Chirica, a lansat un nou val de critici la adresa președintelui PSD Liviu Dragnea. 

Vicepreședintele PSD Mihai Chirica a afirmat într-un interviu acordat Digi 24 că este nemulțumit de felul în care Liviu Dragnea conduce PSD. „A fost un bun lider de partid, a adus PSD cel mai bun scor din ultimii ani, dar e nevoie de o schimbare de atitudine, politica conducerii cu pumnul de fier nu mai este adecvată în această etapă a democrației”, a afirmat Chrica.

Primarul din Iași a susținut că Dragnea a pus în pericol PSD, invocând cercetările sociologice efectuate după emiterea controversatei ordonanțe 13, de modificare a Codului Penal. Chirica a propus ca soluție pentru a evita astfel de scandaluri ca Guvernul Grindeanu să nu mai dea ordonanțe de urgență pe teme sensibile, cum ar fi justiția sau fiscalitatea. În cadrul interviului, primarul din Iași a recunoscut că membrii PSD au participat la contramanifestații, fiind primul lider social-democrat care face un astfel de pas. El a făcut două afirmații care susțin această teorie. 

Prima refereindu-se la implicarea PSD la mitingului din fața Palatului Cotroceni. „Cred că da. Sunt convins că trebuie să fie membrii SD”, a afirmat vicepreședintele PSD. O a doua afirmație a fost la mitingurile de protest împotriva ordonanței 13, Chirica reconoscând că la acestea au participat și membrii PSD. ”Da, aș fi un mincinos să nu spun ca da. M-au sunat și m-au invitat oameni care fac parte din anumite structuri”, a comentat Chirica.

El a menționat că ar fi necesar un congres al PSD, dar nu acum în timp ce „valul de emoție este în stradă, nu avem un ministrul al Justiției”. „Ar fi necesar un congres PSD, dar nu acum, poate în vară”, a menționat Chirica. Primarul din Iași a susținut că nu este singura voce critică din partid, menționțând că fiefurile nemulțumiților sunt în principal în Nordul Moldovei și în Ardeal. Chirica a explicat că nemulțumirile sunt mai vechi și au pornit de la împărțierea posturilor guvernamentale, când Liviu Dragnea a favorizat filialele din Sud.

Potrivit Acktual 24, Chirica ar fi făcut și o altă dezvăluire explozivă.„A pus in pericol PSD. Iordache a primit OUG 13 in plic de la Dragnea”, a mai declarat vicepreședintele PSD.



Gabriel Liiceanu îi explică lui Liviu Dragnea cine manipulează protestul anti-PSD: Fiecare protestatar este manipulat de cel mai mare manipulator pe care-l cunoaște omenirea | TOP CITIRI

Filosoful și scriitorul Gabriel Liiceanu i-a explicat liderului infractor al PSD, Liviu Dragnea, cine manipulează protestul uriaș împotriva PSD care are loc în toate orașele mari de două săptămâni.


 REVOLTĂ. Un consilier local din Iași acuză: Teleormanul lui Dragnea a primit bani de investiții cât toate cele șase județe din Moldova. “M-am săturat de Bănicioiu care nici prin gară la McDonald’s nu o să mai treacă”

Andrei Postolache, consilier local din Iași, a dezvăluit faptul că Teleormanul, județul lui Liviu Dragnea, a primit bani pentru investiții cât toate cele șase județe din regiunea Moldovei.


MINERIADA LUI DRAGNEA. Senatorul PSD de Giurgiu, Cristian Marciu: Asupra liderilor partidului se fac presiuni pentru organizarea unui miting de susținere a Guvernului

Asupra liderilor social-democraţi de la nivel naţional şi judeţean se fac presiuni uriaşe pentru a fi organizat un miting de susţinere a Guvernului Grindeanu, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, senatorul PSD de Giurgiu, Cristian Marciu.


TOP. Cea mai citită analiză a săptămânii: Cacealma. Ce ascunde pasul înapoi făcut de PSD și Liviu Dragnea | EXCLUSIVITATE

Liviu Dragnea, președintele PSD și al Camerei Deputaților, a anunțat că îi propune premierului să abroge Ordonanța 13, prin care s-a modificat legislația penală în folosul politicienilor penali. Motivul: nu vrea război social. Minciună!


DEZVĂLUIREA SĂPTĂMÂNII. Blocul lui Dragnea din București e deținut de un teleormănean. Care este legătura șefului PSD cu proprietarul imobilului în care locuiește. Oficial există doar un cabinet stomatologic în chirie | EXCLUSIVITATE

Locuința din București a lui Liviu Dragnea este înconjurată de mister. Blocul de lux cu patru etaje în care se află apartamentul este deținut de un foarte discret om de afaceri născut în Teleorman. În acte, însă, imobilul nu este defalcat pe apartamente.


 

Opiniile jurnalistilor Romania libera pe aceasta tema: 

Răzvan Chiruta, redactor-șef
PSD trebuie să „abroge“ şi Guvernul Grindeanu
Cariera politică a lui Liviu Dragnea poate fi rezumată în doar două declaraţii. Prima a fost enunțată la numirea premierului Sorin Grindeanu, când pesedistul-şef se simţea pe cai mari și se vedea guvernând ţara timp de patru ani cu mâna de fier cu care era obişnuit pe moşia sa Teleorman… continuarea aici!


Malin Bot, redactor-sef online:
Dragnea, Tăriceanu și Grindeanu nu au fost votați ”pe persoană fizică”, demisiile lor nu schimbă rezultatul alegerilor | OPINIE 
Problma este că votul din decembrie 2016 a fost dat unor partide și unor programe de guvernare. Niciunde în aceste programe de guvernare nu exista planul împotriva Justiției pe care ei acum încearcă să-l pună în practică… continuarea aici!


Silviu Sergiu, senior editor

Am apărat Justiția de politicieni! Cum ne apărăm de Justiție?
Ce ar trebui să se schimbe după această formidabilă descărcare de energie civică? Descărcare pe care, sincer, nu o mai credeam posibilă, după absenteismul de la alegerile parlamentare, care a făcut posibilă victoria PSD. Mărturisesc că mă bântuie întrebarea în aceste zile, în care românii își apără democrația în stradă, refuză abuzurile politicienilor la adresa Justiției și cer schimbarea din temelii a mentalităților care domină clasa politică… continuarea aici!


Cătălin Prisăcariu, senior editor:

Dragnea deja minte în legătură cu OUG 14 | OPINIE

Printr-un comunicat postat pe prima pagină de internet a Camerei Deputaților, președintele PSD și al camerei parlamentare inferioare anunță că-și dorește celeritate maximă pentru adoptarea OUG 14, cea care aprobă infama OUG 13. Numai că prima cameră sesizată, Senatul, deja trage de timp. Cu știința lui Dragnea.


 

 

 

 

Romulus Georgescu
Romulus Georgescuhttp://romulus-georgescu
Romulus Georgescu, sef departament Economie
Cele mai citite

Kremlinul spune că legăturile dintre Moscova și Beijing vor continua

Kremlinul a ignorat o călătorie în China a secretarului de stat american Antony Blinken, în timpul căreia acesta și-a exprimat îngrijorarea cu privire la...

Un tânăr în vârstă de 27 de ani a folosit bancnote false de 200 de euro în săli de jocuri electronice 

După ce un tânăr în vârstă de 27 de ani ar fi folosit bani falși (n.r. bancnote de 200 euro) pentru a se juca...

Ungaria a rămas în urma României la PIB-ul pe cap de locuitor

"România a întrecut Ungaria la PIB-ul pe cap de locuitor, iar românii sunt cu mult înaintea maghiarilor la consum", scrie, într-o analiză pentru Portfolio.hu,...
Ultima oră
Pe aceeași temă