1.4 C
București
miercuri, 1 decembrie 2021
AcasăTechMarko Bela: Schimbarea lui Tăriceanu și noua majoritate de la Senat, la...

Marko Bela: Schimbarea lui Tăriceanu și noua majoritate de la Senat, la latitudinea conducerii UDMR

Marko Bela, liderului senatorilor UDMR a declarat, marți, după o ședință a grupului, că o eventuală decizie privind formarea unei noi majorități sau pentru schimbarea președintelui Senatului va fi luată la nivelul conducerii Uniunii.

CITEŞTE ŞI  Asaltul PNL din Parlament. Când va fi confirmată noua majoritate

În cazul unei cereri de revocare a lui Călin Popescu Tăriceanu din funcţia de preşedinte al Senatului, demers iniţiat de Partidul Naţional Liberal şi care miercuri va fi oficializat la Senat, Marko Bela a spus că "deocamdată" nu are cunoștință despre un astfel de demers. "Dacă va exista, atunci, binențeles, va trebui să luăm o decizie. O astfel de decizie nu se ia la nivelul grupului parlamentar, nici dacă e vorba despre Senat, nici dacă este vorba despre Camera Deputaților, ci la nivel de conducere UDMR. Totuși, este o decizie foarte importantă. Dacă va fi cazul, atunci se discută și în grupul UDMR din Senat, dar la nivel de conducere UDMR se iau deciziile", a subliniat senatorul.

CITEŞTE ŞI  VIDEO. De ce nu crede Traian Băsescu că Opoziţia va ajunge la guvernare

Întrebat dacă senatorii Uniunii au fost nemulțumiri de faptul că Tăriceanu ar fi încălcat Regulamentul Senatului, el a răspuns: "În ceea ce mă privește, nu am avut astfel de nemulțumiri". Întrebat dacă liderii UDMR au fost contactați de liberali, el a negat.

CITEŞTE ŞI  GALERIE FOTO. Cum se răzgândeşte Ponta când vine vorba despre dosarele penale ale familiei sale​

Pe de altă parte, întrebat dacă votul senatorul UDMR din Comisia juridică Pataki Csaba, în favoarea candidatului PNL pentru funcția de judecător la Curtea Constituțională, ar putea fi interpretat ca un semnal, el a negat acest lucru.

CITEŞTE ŞI  Liberalii vor vota favorabil şi "la vedere" toate cererile pentru ridicarea imunităţii. Ce păţesc cei care nu respectă noua strategie​

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă