17.7 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăTechMarian Munteanu, lăudat în rapoartele Securității și fost partener politic cu Virgil...

Marian Munteanu, lăudat în rapoartele Securității și fost partener politic cu Virgil Măgureanu, promite ”o nouă construcție”. Informatorul Ion speră ca într-un an partidul său să poată guverna singur: „Dăm cu ei de pământ de nu se văd”

Președintele Alianței Noastre România (ANR), Marian Munteanu, speră că partidul pe care-l conduce va ajunge în maximum un an și jumătate să aibă capacitatea de a guverna singur țara. El a declarat sâmbătă la Botoșani, că obiectivul partidului său este de a avea structuri în fiecare cătun din România.

“Obiectivul nostru este ca într-un termen rezonabil să ajungem la cu totul și cu totul altă dimensiune. Gândiți-vă că în doar trei luni de zile am acoperit aproape integral țara. Într-un an de zile dăm cu ei de pământ de nu se văd. Vrem să avem capacitatea de a guverna singuri. Noi acum avem resurse umane suficiente pentru a asigura și două guverne, oameni de mare competență și de mare calitate, dar nu-i suficient asta. Ca să poți să pui problema guvernării trebuie să dispui de structuri organizate în întreg teritoriul național”, a afirmat Munteanu.


Citiți și editorialul jurnalistului Sabin Orcan:
Toţi oamenii lui Putin. Azi, Marian Munteanu. | OPINIE

Am trăit s-o vedem şi pe-asta! Aşa spune românul atunci când i se întâmplă ceva nemaivăzut. Ceva cum rar vezi într-o viaţă de om. Este o vorbă plină de tâlc, pe care numai înţelepciunea populară oputeaproduce. Ea se potriveşte de minune situaţiei politice în care ne aflăm, una plină de paradoxuri şi răsturnări. Iată-l pe Marian Munteanu, fostul lider al studenţilor din anii ’90, pregătindu-se să candideze la alegerile din această iarnă cu un discurs copiat parcă din „Pravda“. „România este… trebuie să fie un stat-tampon. Citiți aici tot editorialul!



Liderul ANR susține că, pe termen scurt, ținta partidului este de a accede în Parlament și de a face opoziție viitoarei puteri. “Noi ne dorim ca în Parlament să determinăm adoptarea câtorva măsuri legislative și executive care sunt nenegociabile. Noi nu suntem UDMR. Noi nu facem jocuri dintr-astea. Pe noi ne interesează temele noastre și dacă nu se va găsi vreo înțelegere în celelalte zone politice nu o să facem niciun fel de concesie. Noi încercăm să obținem, să-i determinăm să se ia câteva măsuri”, a adăugat Marian Munteanu.

El a precizat că ANR va reprezenta o “nouă construcție politică” care să fie “o alternativă serioasă la debandada politico-administrativă” din România.

Marian Munteanu este însă un personaj extrem de controversat,mai ales după ce s-a descoperit că a luat bani de la Securitate. ”Liderul Pieței Universității, Marian Munteanu, a primit bani de la Securitate, pentru mai multe note informative, semnate cu numele Ioan. Totuși, CNSAS a constatat că nu a fost colaborator”, a scris jurnalistul Silviu Sergiu în România liberă, în octormbrie 2016.

“Ne străduim să oferim o alternativă serioasă la debandada politico-administrativă care de 20 și ceva de ani a ținut țara asta în loc și nu numai că a ținut-o în loc, dar a tras-o înapoi. Cred că trebuie echilibrate lucrurile. E nevoie ca în Parlament să intre și oameni cinstiți. Avem nevoie de oameni competenți. Cred că ne-am săturat cu toții de aceiași indivizi care se perindă cu toții de atâția ani și din patru în patru ani vin cu niște promisiuni mincinoase”, a spus Marian Munteanu în discursul electoral de la Botoșani.

”Suspiciunile privind colaborarea lui Marian Munteanu cu Securitatea sunt vechi, așadar, și au fost întărite în 2000, când acesta a acceptat să candideze la Președinție din partea Partidului Noua Românie, dar a renunțat în cele din urmă. Formațiunea era condusă de Virgil Măgureanu, primul director post-decembrist al SRI”, a explicat Silviu Sergiu în România liberă,

”Acum este un moment în care se poate începe o construcție. Nu este vorba aici doar de voturi, doar de campanie electorală, ci de începutul unei construcții care să ofere României o instituție politică serioasă, democrată, creștin—democrată, care să apere valorile noastre identitare și drepturile noastre patrimoniale în această țară, pe care, vedeți, că le neglijează sistematic conducătorii de până acum ai României. Pe scurt, este timpul să mai schimbăm din acești conducători, să ne recuperăm pământurile care au fost vândute, să ne recuperăm resursele, să oprim jaful și tăierile de păduri, să salvăm educația din mâna unor oameni incompetenți care ne distrug sufletește copiii și au creat debandadă și brambureală în învățământul românesc”, a afirmat Munteanu la Botoșani.

Cel care promite acum ”o nouă construcție” era însă descris pozitiv în rapoartele Securității.

”Caracterizările pe care Securitatea i le-a făcut lui Marian Munteanu erau pozitive: „S-a remarcat ca fiind un element cu comportament corespunzător, amabil şi principial în relaţiile cu cadrele didactice. Are o bună pregătire profesională şi e mult mai matur în gândire decât colegii săi (…) A fost ales secretar ASC (Asociaţia Studenţilor Comunişti) pe anul I, Facultatea de Filologie, achitându-se cu conştiinciozitate şi responsabilitate de sarcinile încredinţate” se,arată în articolul Liderul Pieței Universității, Marian Munteanu, a primit bani de la Securitate, pentru mai multe note informative, semnate cu numele Ioan.


Citiți și articolul: Partidul lui Marian Munteanu devine nefrecventabil, din cauza colaborării acestuia cu Securitatea, chiar dacă CNSAS spune că nu a făcut poliție politică
Unul dintre membrii Alianței Noastre România (ANR), condusă de Marian Munteanu, a anunțat, vineri, că nu va mai candida la alegerile parlamentare din 11 decembrie, pe listele formațiunii, dată fiind relația lui Munteanu cu Securitatea, care reiese din documentele publicate în această săptămână de Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii. Este vorba despre Radu Golban, a cărui candidatură la alegerile parlamentare din 11 decembrie fusese anunțată încă de la începutul lunii septembrie. Astfel, el și-a motivat decizia precizând că îi este imposibil să candideze într-un partid condus de un lider care a semnat un angajament de colaborare cu poliţia politică, în condițiile în care părinții săi au fost forțați să plece în Germania, în anii ’80. Detalii aici!

 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă