17.8 C
Bucharest
Monday, 2 October 2023
HomeTechMarian Munteanu: Dorim să intrăm la guvernare, nu să dormim în Parlament

Marian Munteanu: Dorim să intrăm la guvernare, nu să dormim în Parlament

Marian Munteanu a anunțat, marți, la Realitatea TV, că în cadrul organizație sale, Alianța Noastră, se va forma un partid, cu care va candida, în toamnă, la alegerile parlamentare.

„Mi-am respectat promisiunile, mă ocup în continuare, intens, de organizarea și dezvoltarea Alianței Noastre. Procedurile sunt destul de greoaie din punct de vedere al anumitor formalități, dar respectăm legea. În interiorul Alianței Noastre s-a făcut un nucleu pentru apariție unei aripi politice care să ofere soluții electoratului”, a precizat Munteanu.

Totodată, el a criticat grupările politice care „luptă pentru a obține bani”, precizând că Alianța sa le propune oamenilor noi soluții.

“Rolul unui om politic este acela de a propune soluții care să fie în acord cu așteptările oamenilor. Ei asta au făcut. Lucrurile sunt foarte simple. Anumite lucruri chiar trebuie spuse. Prea puțini politicieni sunt dispuși să își asume efortul de a oferi oamenilor o normalitate. De ce? Aceste grupări politice luptă pentru a obține niște bani, exploatând slăbiciuni, temeri, utilizând instrumente de propagandă și așa mai departe. Eu asta le propun oamenilor: soluțiile există, pot fi aplicate dar depind de felul în care ne mobilizăm. Cred că este momentul să trecem la o altă etapă. Toți oamenii din țara asta au nevoie de o schimbare fundamentală. Ne așteaptă alegerile legislative”, a susținut Marian Munteanu.

Astfel, el a anunțat că dorește să ajungă la guvernare, nu să „doarmă” în Parlament.

“În luna iulie o să înceapă să funcționeze comisiile noastre legislative, care vor analiza ce legi trebuie reanalizate. De asemenea, lucrurile trebuie simplificate, pentru că această democrației este un bolovan pe umerii românilor. Așa cum am gândit proiectul, repet, plecăm de jos, de la oameni. Dorim să intrăm la guvernare, nu să dormim în Parlament. Oamenii așteaptă această schimbare de mult timp, nu mai avem timp să așteptăm. În câteva luni vom reteza această ciolcăială”, a mai spus Munteanu.

Marian Munteanu a ajuns în atenția publică în luna aprilie, când PNL l-a desemnat drept candidat la Primăria Capitalei, după care i-a retras candidatura, din cauza reacțiilor apărute în spațiul public.

 

Cele mai citite

Prognoza meteo actualizată | Scad temperaturile BRUSC de luni – Cum va fi vremea în octombrie

Vorbim de o scădere bruscă de temperatură, mai ales mâine, în jumătatea nordică a țării, unde valorile se vor apropia de normalul termic,...

Norocoșii săptămânii. 3 zodii chinezești au parte de magia alegerilor pe care le fac cu inima

 Această săptămână este plină pentru trei zodii chinezești. Există ceva mic și pentru noi ceilalți. ...

Localitatea din județul Iași, plină de nevăzători … doar în acte! Cum au ajuns zeci de oameni să încaseze sume importante de la stat

Indemnizatia de nevazator este de 2.050 de lei lunar. O familie de pensionari care are si pensie a ajuns sa ridice lunar 9000...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies