28.2 C
Bucharest
Saturday, 30 September 2023
HomeTechMacovei: Tăriceanu m-a dat afară din Guvern când am refuzat să semnez...

Macovei: Tăriceanu m-a dat afară din Guvern când am refuzat să semnez acte ilegale

Fostul ministru al Justiției, Monica Macovei a dezvăluit că în perioada în care făcea parte din Guvernul condus de Călin Popescu Tăriceanu, a fost dată afară dintr-o ședință de către premier deoarece nu a vrut să semneze un contract ilegal. 

”Tăriceanu m-a dat afară din Guvern. Mi-a zis să ies să mă gândesc timp de jumătate de oră. Am ieșit, dar nu am înțeles. În jumătate de oră, nu se schimba nimic, contractul nu devenea legal”, a spus Monica Macovei.

Candidatul la prezidențiale a mai povestit în emisiunea „Sub semnul întrebării”, de pe B1 Tv, că pe vremea când era ministrul Justiției, Călin Popescu Tăriceanu, pe atunci premier, i-a spus să-l anunțe atunci când un ministru urma să fie cercetat.

„Când am făcut DNA în 2005, primul cercetat a fost domnul Copos, care era viceprim-ministru și când s-a aflat, în următoarea ședință de guvern toată lumea se uita la mine. Discuția a început așa: Tăriceanu a zis „Monica am crezut că mergem după opoziție””, a relatat Monica Macovei.

Potrivit acesteia, Tăriceanu i-a spus să-l pună în legătură directă cu procurorii sau s[-l anunțe ea atunci când un membru al guvernului este cercetat.

„El zicea: atunci te rog să-mi stabilești o linie directă cu procurorii sau prin tine ca eu să aflu când un membru al guvernului este cercetat. Vreau să știu când un ministru este cercetat și i-am spus: Nu veți ști și nici eu nu voi ști. Eu am rezistat acestor presiuni, mă dădea afară din guvern să mă gândesc dacă e legal”, a continuat Macovei.

În ceea ce privește candidatura sa la prezidențiale, Monica Macovei a precizat că a strâns deja peste 100.000 de semnături cu ajutorul voluntarilor, fiind sigură că va strânge necesarul de 200.000 în scurt timp.

„Îi provoc și pe ceilalți candidați să-și dea demisia din partidele lor dacă vor să fie președinți, pentru că președintele trebuie să fie independent”, a mai spus Macovei.

Cele mai citite

Nu am petrecut suficient timp cu familia

Gabriela Firea a făcut dezvăluiri impresionante despre viața de familie și care este cel mai mare regret. Fostul ministru al Familiei spune că...
00:01:32

VIDEO: Două moschei din Pakistan au fost distruse. Cauza, atentate sinucigașe

Atentate sinucigașe cu bombă au distrus vineri două moschei din Pakistan, ucigând cel puțin 57 de persoane și rănind alte câteva zeci, în timp...

Vremea 30 septembrie – Temperaturi de vară la final de septembrie

Astăzi vremea va fi cu mult mai caldă decât în mod obișnuit, în toată țara. Cerul va fi variabil, cu înnorări și izolat...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies