18.6 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăTechMacovei: „Eu unesc dreapta și sunt singura care poate să îl bată...

Macovei: „Eu unesc dreapta și sunt singura care poate să îl bată pe Ponta“

 

Lansată în cursa pentru Palatul Cotroceni, Monica Macovei se lovește de criticile colegilor din PDL și PNL, care o acuză că divizează voturile electoratului de dreapta. Europarlamentarul răspunde arătând că este singurul candidat care îl poate învinge pe premierul Victor Ponta.

Candidatul independent Monica Macovei a explicat, într-o conferință de presă, că se bazează în alegerile din toamnă atât pe voturile electoratului de dreapta, cât și pe voturile celor care nu au mai mers în ultimii ani la urne. „Mă adresez electoratului de dreapta, ceea ce înseamnă valorile de dreapta. Eu sunt persoana care poate să aducă voturi şi de la cei care merg în mod regulat la vot, pe partea dreaptă, şi de la cei care sunt dezamăgiţi de politică şi de mult stau acasă. Deci, pot să aduc voturi din afara bazinelor partidelor“, a arătat Macovei. Întrebată fiind de ce, dacă a dorit să candideze, nu s-a înscris în cursa internă din PDL, câștigată fără drept de apel de Cătălin Predoiu, Macovei a răspuns că a luat de curând decizia de a candida.

Cât despre criticile colegilor de partid, cum că prin candidatura sa ar diviza voturile alegătorilor de dreapta, europarlamentarul a răspuns: „Eu
unesc dreapta, nu divizez dreapta. Unesc dreapta şi sunt singura care poate să îl bată pe Ponta. Prin intrarea mea în competiţie ajut dreapta“.

Intrarea europarlamentarului PDL în cursa pentru Cotroceni a fost criticată de liderii PDL Vasile Blaga și Cătălin Predoiu, dar și de primarul Emil Boc. Potrivit acestuia din urmă, candidatura lui Macovei „a venit prea târziu“, așa că „acum mai mult încurcă decât ajută dreapta“.

Klaus Iohannis, liderul PNL și, cel mai probabil, prezidențiabilul Alianței Creștin-Liberale, a comentat și el în termeni critici candidatura lui Maco­vei: „Dacă vom continua aşa, vom avea probabil 20 de candidaturi pe dreapta. Nu e bine“.

Nu pleacă din PDL

Monica Macovei a respins, ieri, posibilitatea de a pleca din PDL, așa cum i-a sugerat președintele partidului, Vasile Blaga, arătând că nu-i poate fi imputată nerespectarea unor reguli dacă regulile respective s-au schimbat, prin alianța dintre PDL și PNL. „Nu mi-am dat demisia din PDL şi, în acest moment, nici nu intenţionez să mi-o dau, pentru că am făcut multe lucruri alături de PDL. Îmi aduc aminte bătăliile date pentru statul de drept şi multe lucruri bune pentru ţară. Nu mă exclud deloc din partid. O să vedem cum evoluează lucrurile, sigur“, a declarat Macovei.

După ce europarlamentarul PDL și-a anunțat decizia de a candida ca independent la președinție, liderul democrat-liberalilor, Vasile Blaga, a arătat că Macovei „se exclude singură din partid“. Președintele PDL a invocat ca argument articolul din Statutul PDL, potrivit căruia radierea calității de membru se face „de drept“
atunci când se declară independent „un membru care ocupă o funcție aleasă sau numită, în afara partidului, cu sprijinul politic al acestuia“.

Spune că va negocia cu premierul PSD

Întrebată ce se va întâmpla dacă va ajunge președinte, iar Victor Ponta ocupă în continuare funcția de premier, Monica Macovei și-a arătat disponibilitatea de a negocia pentru a realiza ceea ce și-a „propus pentru țară“. „Acolo unde se va putea, foarte bine, şi eu vreau negociere şi făcute lucrurile în linişte. Acolo unde nu, mai trebuie împins. După ce câştig, am în spate voturile oamenilor şi e foarte greu ca un guvern să nu facă ce vor oamenii“, a declarat europarlamentarul.

Principalele puncte ale programului candidatului Monica Macovei sunt: investiții curate, locuri de muncă, prosperitate, sănătate și educație.

Europarlamentarul a anunțat, marți seară, că va candida ca independent la președinție, menţionând că este nemulțumită de opțiunile de vot oferi­te şi că aceste opțiuni impuse de partide nu au fost testate în nici o bătălie electorală națională. 

 

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 778: Zelenski confirmă că summitul de pace din Elveția va avea loc în iunie

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a confirmat, astăzi, pe reţelele sale de socializare, că la Burgenstock, în Elveţia, va avea loc, în 15 şi 16...

Rusia – Ucraina, ziua 778: Zelenski confirmă că summitul de pace din Elveția va avea loc în iunie

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a confirmat, astăzi, pe reţelele sale de socializare, că la Burgenstock, în Elveţia, va avea loc, în 15 şi 16...

Semifinale Liga Campionilor: Borussia Dortmund a învins-o Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0)

Borussia Dortmund a învins-o pe Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0), miercuri seara, pe teren propriu, în prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor...
Ultima oră
Pe aceeași temă