10.3 C
București
joi, 28 octombrie 2021

Ludovic Orban critică „politizarea administraţiei”

Ludovic Orban, prim-vicepreşedintele PNL, a criticat, joi, pe contul său de Facebook, numirea lui Andrei Stănişoară, fiul fostului deputat PDL Mihai Stănişoară, în funcţia de subprefect de Mehedinţi, precizând că decizia Guvernului este un caz de "politizare a administraţiei".

"Ieri guvernul (…), adică Victor Ponta, l-a numit în funcţia de subprefect al judeţului Mehedinţi pe Andrei Stănişoară, un tânăr de douăzeci şi ceva de ani, care a mai lucrat doar într-o funcţie dintr-o deconcentrată, funcţie în care a fost numit în urmă cu trei luni ( fiind practic primul sau loc de muncă ) şi a cărui principală calitate este aceea că este băiatul domnului Stănişoară", a scris joi, pe Facebook, prim-vicepreşedintele liberal.

Liderul liberal susține că această numire este o bătaie de joc la adresa tinerilor care ar fi fost îndreptăţiţi să ocupe un astfel de post şi aminteşte în context legăturile dintre Mihai Stănişoară şi vicepremierul Gabriel Oprea. "Evident că în această istorioară nu este vorba de traseism pollitic, nu este vorba de nepotism, nu este vorba de ilegalitate sau de politizarea administraţiei. Nu. Este vorba doar de promovarea tinerilor. Sigur că miile de funcţionari publici de carieră din judeţul Mehedinţi, care ar fi putut aspiră legitim la o funcţie de suprefect au fost batjocoriţi de guvern", comentează ironic Orban.

"Aş mai adăuga la final că mai există o explicaţie: domnul Stănişoară este doctor, cu un doctorat obţinut la Academia Naţională de Informaţii şi l-a avut că îndrumător la doctorat pe nimeni altul decât pe…evident… Gabriel Oprea", a mai adăugat Orban.

Orban mai aminteşte că Mihai Stănişoară a avut trei mandate de deputat PDL, un mandat de senator PDL, a fost consilier prezidenţial pe probleme de securitate naţională al preşedintelui Traian Băsescu şi ministru al apărării în guvernul Boc ( format de PDL şi PSD, fiind coleg cu ministrul Victor Ponta ), iar în 2013 a trecut barca guvernului.

 

Ultima oră
Pe aceeași temă