10.2 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăTechLiviu Dragnea, despre solicitarea făcută de Augustin Lazăr președintelui Iohannis și Avocatului...

Liviu Dragnea, despre solicitarea făcută de Augustin Lazăr președintelui Iohannis și Avocatului Poporului, pe tema Legii salarizării: Mi se pare un demers profund incorect. Sunt dezamăgit

Șeful PSD și președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, s-a declarat „profund dezamăgit” de intenția procurorului general al României, Augustin Lazăr, privind atacarea la Curtea Constituțională a României (CCR) a Legii salarizării unitare, informează Agerpres.

„Am înțeles că procurorul general a transmis o solicitare președintelui României, prin care îi solicită să atace la Curtea Constituțională Legea Salarizării Unitare. Mi se pare un demers profund incorect. Nu înțeleg care sunt motivele, nu am văzut adresa. Probabil se referă la marea supărare a dumnealui că este o diferență extrem de mică între coeficienții din grilă dintre judecători și procurori, adică 0,5. Cele mai mare salarii sunt acolo, în acea zonă. Dacă nici cu aceste salarii mărite nu sunt de acord și propun să atace acea lege, sunt profund dezamăgit de acest demers”, a declarat Liviu Dragnea, în comuna brăileană Viziru.

Șeful PSD a mai precizat că actul normativ mărește foarte mult salariile magistraților, inclusiv cele ale procurorilor. În opinia sa, demersul lui Augustin Lazăr va întârzia punerea în aplicare a legii.

„Eu am susținut și susțin în continuare că magistrații trebuie să aibă salarii mari. Nu știu ce va face președintele, dar acest demers al procurorului general mi se pare profund incorect și nu sunt de acord absolut deloc cu el. Acest demers va întârzia punerea în aplicare a legii. Este vorba despre tot sistemul public care așteaptă aplicarea acestei legii. Repet, se pare că singurul motiv este acea diferență de între coeficienții din grilă dintre judecători și procurori”, a completat Dragnea.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a mers, joi, în comuna brăileană Viziru, unde a participat la un miting de susținere a candidatului PSD la primăria comunei, Dima Priceputu, având în vedere că în această localitate pe 11 iunie se vor organiza alegeri, după ce fostul primar și-a dat demisia din motive medicale.

Într-o scrisoare transmisă joi de procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ), Augustin Lazăr, președintelui României, președintelui Înaltei Curții de Casație și Justiție și Avocatului Poporului, în vederea sesizării Curții Constituționale cu excepția de neconstituționalitate a Legii-cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, se arată că diferențele de salarizare între judecători și procurori sunt neconstituționale


Citiți continuarea aici: Augustin Lazăr solicită președintelui Iohannis și Avocatului Poporului să sesizeze CCR în legătură cu Legea salarizării

Procurorul General al României, Augustin Lazăr, s-a adresat președintelui Klaus Iohannis, președintei Înaltei Curți de Casație și Justiție, Cristina Tarcea, și Avocatului Poporului, Victor Ciorbea, pentru a sesiza Curtea Constituțională a României (CCR), în legătură cu Legea salarizării. El argumentează că diferenţele de salarizare între procurori şi judecători sunt neconstituţionale.

 


Legea salarizării unitare a bugetarilor a fost votată, miercuri, în plenul Camerei Deputaților, cu 188 voturi „pentru”, 28 „împotrivă” și 47 de abțineri. Actul normativ urmează să ajungă la președintele Klaus Iohannis, pentru promulgare. 

 

Cele mai citite

Secta Nicușor Dan e bântuită de sindromul cartofului de pe canapea

Cel mai recent sondaj de opinie din București, realizat de Sociopol, arată o constantă a ultimelor cercetări sociale: Nicușor Dan se menține la cota...
Ultima oră
Pe aceeași temă