10.7 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăTechLiviu Dragnea, despre modificarea Legii privind numirea șefului „Doi și-un sfert”: PSD...

Liviu Dragnea, despre modificarea Legii privind numirea șefului „Doi și-un sfert”: PSD nu are nevoie de niciun serviciu secret, pentru că le are pe toate. Este un partid iubit

Șeful PSD și președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a afirmat, vineri, că formațiunea pe care o conduce „nu are nevoie să își facă niciun serviciu secret”, întrucât este „un partid iubit cu un sediu foarte accesat”. Precizările vin în contextul în care, joi, șeful statului a afirmat criticat modificările la Legea privind numirea conducerii Direcției Generale de Protecție Internă (DGPI), informează Mediafax.

„Sunt servicii mai mari şi mult mai importante decât DGPI. Atunci de ce ar fi trebuit DGPI să aibă nevoie de avizul CSAT?", spus Liviu Dragnea.



El a continuat precizând că „PSD nu are nevoie de niciun serviciu secret pentru că le are pe toate": „Nu există serviciu secret din România care să nu fi avut şi să nu aibă o colaborare foarte strânsă cu PSD. Este un partid iubit şi cu un sediu foarte deschis şi foarte accesat. Din acest motiv ne şi simţim foarte protejaţi. Noi nu avem nevoie să ne facem un serviciu secret, le avem pe toate", a mai spus șeful PSD.

Preşedintele Kaus Iohannis a declarat, joi, că DGPI este o instituţie militarizată, care nu poate să funcţioneze fără avizul Consiliului Suprem de Apărare a Țării.


Citește și:  Klaus Iohannis avertizează că va ataca la Curtea Constituţională ordonanţa de modificare a procedurii de numire a şefului DGPI

Președintele României, Klaus Iohannis, a declarat că DGPI este o instituţie militarizată şi nu poate funcţiona fără avizul CSAT, precizând că, "în ultimă instanţă", va ataca la CCR legea votată de Parlament, potrivit Mediafax.

Senatul a votat, luni, proiectul care modifică Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 76/2016, astfel încât directorul Direcției Generale de Protecție Internă (DGPI) să poată fi numit și eliberat din funcție fără avizul Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT).


Citește și:  Președinția, despre decizia senatorilor ca șeful "Doi și-un sfert" să fie numit fără avizul CSAT: Este foarte îngrijorător. Nu putem să ne gândim decât la o miză politică

Decizia Senatului privind eliminarea avizului CSAT din procedura de numire a șefului "Doi și-un sfert", serviciul secret al Ministerului de Interne, este îngrijorătoare și reprezintă încă o acțiune "care pare că face parte dintr-un plan de limitare a atribuțiilor președintelui", a declarat Mădălina Dobrovolschi.


Potrivit actului normativ în vigoare, directorul general DGPI este numit de premier, iar în formă adoptată de Camera Deputaților acesta este numit de Ministrul Afacerilor Interne. În ambele cazuri, condiția este ca șegul DGPI să fie cadru militar, numit cu avizul CSAT. În propunera adoptată luni, cele două condiții au fost eliminate. O altă modificare adooptată se referă la art. 24 și prevede că „finanțarea DGPI se realizează de la bugetul de stat, precum și din alte surse, constituite conform legii”, precizează HotNews.

 

 


 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă