10.9 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăTechLiderul UDMR, Kelemen Hunor, ar vrea să-i pună pe toţi miniştrii să...

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, ar vrea să-i pună pe toţi miniştrii să facă drumul Cluj – Oradea, ca să se convingă că e nevoie de autostradă

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat că ar fi dispus să-i oblige pe toți cei care au fost miniștri ai Transporturilor să facă drumul de la Cluj la Oradea, ca să se convingă că e nevoie de o autostradă pe acest traseu, informează luni Mediafax.

“Eu i-aş pune pe toţi miniştri Transporturilor, din 1990 până în 2016, măcar săptămânal să facă drumul Cluj – Oradea, prin Huedin dus – întors, după-amiaza, să vadă dacă e nevoie sau nu de Autostrada Transilvania. Dacă vorbim de învăţământ de calitate, şcoli profesionale, problemele sociale, de salariul minim, care ar trebui să crească, dacă vorbim de sănătate, sunt pentru noi toţi, nu există nicio diferenţă. De aceea vorbim noi de infrastructură, de problemele economice, cum am putea ajuta fermierii, tinerii să pornească o afacere nouă şi cum am putea crea locuri de muncă”, a declarat Kelemen Hunor.

Pe de altă parte, liderul UDMR a luat în discuție modul în care se distribuie, între județele României, banii încasați la bugetul de stat.

“Noi nu spunem că nu trebuie să aibă loc o redistribuire către judeţele mai sărace, dar nu pot să nu mă întreb de ce toate firmele mari, care au o cifră de afaceri peste o anumită sumă, să fie înregistrate în Bucureşti? Băncile, firmele din IT, din industrie, de la Cluj, de la Sălaj, de la Oradea, de la Sebeş sau Sibiu, de ce sunt obligate să cotizeze în Capitală? E o întrebare de bun simţ şi nu ar trebui să se enerveze nici politicienii şi nici jurnaliştii. Ar trebui să dea un răspuns”, a insistat Kelemen Hunor.

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Putin a vrut să guste din Europa, de ziua ei, dar a rămas doar cu oastea, a Ungariei, într-o măsea

Ilustrație: Marian Avramescu Cu ocazia Zilei Europei / Ziua Victoriei, președintele Federației Ruse, Vladimir Vladimirovici Putin, a vrut să guste din Bătrânul Continent și...

Putin a vrut să guste din Europa, de ziua ei, dar a rămas doar cu oastea, a Ungariei, într-o măsea

Ilustrație: Marian Avramescu Cu ocazia Zilei Europei / Ziua Victoriei, președintele Federației Ruse, Vladimir Vladimirovici Putin, a vrut să guste din Bătrânul Continent și...
Ultima oră
Pe aceeași temă