14.5 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăTechKlaus Iohannis: După prezidențiale este nevoie de schimbarea Guvernului. Îl voi propune...

Klaus Iohannis: După prezidențiale este nevoie de schimbarea Guvernului. Îl voi propune premier pe Predoiu

Klaus Iohannis, președintele PNL, a declarat sâmbătă, la Brașov, că este nevoie ca după ce va câștiga prezidențialele să aibă loc schimbarea Guvernului Ponta, pentru a avea ocazia de a-l propune ca prim-ministru pe Cătălin Predoiu, informează Mediafax.

Iohannis a avut pentru prima dată o declarație fermă și clară în ceea ce privește desemnarea lui Cătălin Predoiu ca prim-ministru, imediat după alegerile prezidențiale. "Nici șase luni nu a guvernat PSD, practic singur, și ce am văzut? Că nu s-a schimbat, că și-a păstrat vechile metehne, că suntem în situația să protestăm, noi, opoziția, aproape săptămânal față de acte normative care încalcă normele democratice. Să protestăm împotriva unor acte normative care vin să creeze un avantaj net pentru candidatul celor de la putere. Eu vă spun, este nevoie de schimbarea Guvernului și imediat după ce vom câștiga prezidențialele, abia aștept să am ocazia să numesc pe Cătălin Predoiu prim-ministru".

De asemenea, el afirmat că România are nevoie de zece ani de guvernare de dreapta pentru a deveni "prosperă și puternică".

"Îmi doresc eu pentru țara mea, pentru România mea, zece ani de guvernare de dreapta, ca la sfârșit să putem spune oamenilor: am guvernat și am făcut din România, România prosperă și puternică (…) România prosperă înseamnă un venit decent pentru fiecare român, înseamnă tot mai puțini oameni care stau cu mâna întinsă la stat, tot mai puțini oameni care sunt dependenți de stat. Eu îmi doresc o țară de oameni liberi și puternici, iar atunci vom fi România puternică", a mai declarat Iohannis.

El a susținut că, în calitate de primar al Sibiului, încă de acum zece ani a eradicat șomajul din orașul pe care l-a condus, menționând că este unul dintre argumentele pentru care speră să obțină încrederea la alegerile prezidențiale.

Cele mai citite
00:00:28

Tragedie în Londra: Un Băiat de 14 Ani a fost ucis într-un atac cu sabie

Un băiat de 14 ani a decedat marți după ce un bărbat înarmat cu o sabie l-a înjunghiat pe tânăr, pe doi polițiști și...

Steaua Armatei, sancționată de Comisia de Disciplină a FRF

Comisia de Disciplină a Federaţiei Române de Fotbal a sancţionat clubul CSA Steaua cu disputarea a două meciuri fără spectatori şi o penalitate sportivă...

România – Japonia, în „optimile” Billie Jean King Cup

Echipa feminină de tenis a României va înfrunta Japonia în optimile de finală ale Billie Jean King Cup, în perioada 12-14 noiembrie, la Sevilla. Conform...
Ultima oră
Pe aceeași temă