15.5 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăTechHannes Swoboda: E un rezultat mai bun decât chiar Ponta se aștepta

Hannes Swoboda: E un rezultat mai bun decât chiar Ponta se aștepta

Liderul socialiștilor din PE, Hannes Swoboda, a declarat, la RFI, că socialiștii sunt mulțumiți de rezultatul PSD la alegerile europarlamentare, relatează Agerpres.

"Este un scor foarte bun, o adevărată victorie, care le va crește influența în grupul socialiștilor europeni", a declarat la RFI liderul socialiștilor din PE, Hannes Swoboda.

'Cred că este un rezultat foarte bun, e o adevărată victorie pentru socialiștii români. Aduce un spor puternic grupului nostru și vor avea o influență puternică în grupul nostru politic în Parlamentul European cu acest sprijin puternic al alegătorilor români', a mai spus el.

Întrebat dacă, după aceste alegeri, influența României, nu doar a socialiștilor români, în PE va crește, în condițiile în care, în clipa de față, nici un eurodeputat român nu conduce vreo comisie parlamentară, Swoboda a spus că va depinde foarte mult dacă PSD va avea 16 sau 17 mandate. 'Asta s-ar putea schimba cu poziția puternică pe care o au socialiștii români. Depinde, desigur dacă vor fi 16 sau 17. Nu știu exact acum ordinea celorlalte delegații naționale, dar cred că sunt oarecum în linia întâi în unele grupuri politice. Deci împreună cu germanii, cu britanicii, cu italienii, poate și cu spaniolii, avansează și cred că vor avea o poziție specială în Parlamentul European', a explicat Swoboda.

Liderul socialiștilor din PE nu s-a declarat foarte surprins de rezultatele din România, dar a spus că se baza totuși pe mai puține voturi. (…) ' eram puțin mai precauți în privința victoriei socialiștilor, dar acum vedem că e un rezultat chiar mai bun decât chiar premierul se aștepta, atunci când am vorbit eu cu el', a spus Hannes Swoboda.

Întrebat dacă acest rezultat creează condițiile ca Victor Ponta să candideze la președinție, Swoboda a spus că, în opinia sa, acest rezultat îi aduce un sprijin puternic premierului Victor Ponta în orice situație. 'Nu mă pot pronunța eu prin telefon, dar cred că este ceva de care domnul Ponta poate fi foarte mândru și care îl va pune poate într-o situație și mai dificilă de a face o alegere. Dar ține de el să ia o decizie și desigur, de partid. Este foarte tânăr și trebuie să vadă desigur că uneori tinerețea poate fi un dezavantaj, când ai de făcut o alegere atât de dificilă: președinte sau premier', a apreciat Swoboda.

Cele mai citite

Rusia amenință că va lovi instalații militare britanice după declarațiile lui David Cameron

Armata rusă ar putea lovi ”orice instalaţie sau echipament militar britanic pe teritoriul ucrainean şi nu numai”, în cazul în care Kievul va folosi...

Polonia verifică dacă judecătorul fugit în Belarus a spionat împotriva țării sale

Tomasz Szmydt, un judecător de la un Tribunal administrativ din Varşovia, a cerut luni azil în Belarus, spunând că a acţionat în semn de...

România are cea mai mare creștere pentru speranța de viață în UE, dar tot la coada clasamentului este

Spania este ţara din Uniunea Europeană cu cea mai mare speranţă de viaţă, de 84 de ani, şi se află peste media comunitară de...
Ultima oră
Pe aceeași temă