14.8 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăTechGorghiu: Ponta este o piatră de moară de gâtul partidului

Gorghiu: Ponta este o piatră de moară de gâtul partidului

Copreşedinta PNL Alina Gorghiu a declarat la Digi Tv că PSD este un partid în disoluţie, iar “calvarul” prin care trec membrii partidului afectează actul guvernării. 

De asemenea, Gorghiu a subliniat că starea de haos va continua până când Victor Ponta va pleca de la Palatul Victoria.

“Nu mă interesează schimbările de la PSD, dar singura temere pe care o am este că acest calvar al membrilor PSD afectează exerciţiul guvernamental” a spus Gorghiu, adăugând că există mulţi membri PSD care sunt conştienţi de faptul că, într-un an pre-electoral, Victor Ponta este “o piatră de moară care atârnă de gâtul” formaţiunii social-democrate.

Citește și: Alina Gorghiu, noi critici la adresa lui Ponta

Gorghiu a precizat că persoanele care s ebucură de susținerea primului ministru sunt compromise. 

“PSD este un partid în disoluţie, în degringoladă, iar persoanele care sunt susţinute de premier sunt compromise. Cred că până ce Victor Ponta nu pleacă de la Palatul Victoria, PSD va fi într-o stare de fierbere perpetuă”, a mai comentat Gorghiu, menţionând că principala preocupare a lui Ponta este să îşi asigure succesoratul la vârful PSD, şi nu actul guvernării.

Referitor la o eventuală schimbare a guvernului şi la varianta numirii unui alt premier, dar tot din actuala coaliţie guvernamentală, Gorghiu a spus că singurul lucru pe care îl poate garanta este acela că “preşedintele Iohannis nu va încălca Constituţia, aşa cum a făcut-o Traian Băsescu”, şi, dacă va exista o majoritate, preşedintele va desemna premierul susţinut de aceasta.

Alina Gorghiu a mai spus că partidul este foarte pregătit pentru preluarea guvernării, inculsiv pentru adoptarea unor măsuri de relaxare fiscală, însoţite însă de alte măsuri de compensare.

Citește și: Alina Gorghiu și Vasile Blaga, front comun împotriva extremismului

Totuși, lidera liberalilor a subliniat că în acest moment PNL nu are majoritate.  

“Din păcate, în acest moment, nu avem această majoritate care s-a regăsit la votul privind strategia naţională de apărare şi numirea şefului SIE, care a fost o majoritate conjuncturală”, a subliniat Gorghiu, subliniind că speră ca acest tip de majoritate să se reunească pentru susţinerea unei moţiuni de cenzură.

Cele mai citite

Evoluția îmbrăcămintei bărbătești:o călătorie prin decenii

Moda bărbaților a suferit schimbări semnificative de-a lungul deceniilor, reflectând schimbări în normele societale, influențe culturale și progrese tehnologice. De la stilurile conservatoare de...

Un nou pod rutier între România și Ucraina, pe ordinea de zi a Guvernului

Guvernul Marcel Ciolacu ar putea aproba, în şedinţa de azi, un acord cu Guvernul Ucrainei privind construcţia podului rutier de frontieră peste râul Tisa,...

Iohannis a promulgat legea prin care se produce energie electrică din resurse eoliene offshore

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat marţi Legea care reglementează cadrul general necesar implementării în România a proiectelor de producere a energiei electrice din resurse...
Ultima oră
Pe aceeași temă