11 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăTechFuziunea anunţată PNL-PDL, discutate joi în CExN al PSD

Fuziunea anunţată PNL-PDL, discutate joi în CExN al PSD

Fuziunea anunţată PNL-PDL vor fi discutate joi în Comitetul Executiv Naţional (CExN) al PSD care se va reuni la Palatul Parlamentului, pentru a analiza rezultatul obţinut de filiale la alegerile pentru PE, informează Mediafax.

Convocarea CExN a fost anunţată, luni, de preşedintele PSD, Victor Ponta, când încă nu se anunţase intenţia PNL şi PDL de a fuziona şi a susţine un candidat unic la prezidenţiale. Deşi Ponta a precizat atunci că în CExN vor fi analizate rezultatele slabe obţinute de unele filiale, care s-au situat sub procentul partidului, el a evitat să precizeze şi dacă vor exista sancţiuni.

Citește și: Noul partid care relansează lupta politică

Premierul a menţionat că nu se impune demisia directorului de campanie, preşedintele executiv Liviu Dragnea, şi nici cea a preşedintelui organizaţiei de Ilfov, Gabriela Firea, arătând că obţinerea a 16 mandate de europarlamentar din 32 reprezintă o realizare, iar mandatul de deputat a fost pierdut în Ilfov din cauza implicării "baronului" liberal Marian Petrache.

Citește și: Din culisele negocierii PNL-PDL. Blaga: Primele discuții au fost când a venit Biden în România

Victor Ponta a lăudat chiar rezultatele obţinute de filialele PSD, arătând că singura organizaţie care a ieşit pe locul doi, după PNL, a fost cea de Călăraşi, cauza fiind, ca şi la Ilfov, implicarea "baronului" liberal Răducu Filipescu.

Citește și: UPDATE. PNL și PDL vor avea candidat unic la președinție și vor fuziona

Liderii PSD vor stabili o strategie şi faţă de anunţul făcut de Crin Antonescu privind ruperea majorităţilor locale.

"Sunt multe localităţi în care există o colaborare bună între PSD şi PNL. În noile condiţii de azi trebuie luată o decizie privind aceste majorităţi, pentru a fi conservate", a precizat sursa citată.

Cele mai citite

Pastorala de Paște a patriarhului Daniel

În lucrarea Domnului Nostru Iisus Hristos, vindecarea de o boală trecătoare nu este totul şi nu este ultimul scop al venirii Lui în lume,...

Povestea șeicilor liberali veniți să se scalde în manelele din Dâmbovița

Ilustrație: Marian Avramescu Pentru ca oamenii de rând să nu poată fi invidioși pe călătoriile președintelui Klaus Iohannis și pe cele ale președdintelui Partidului...

Pastorala de Paște a patriarhului Daniel

În lucrarea Domnului Nostru Iisus Hristos, vindecarea de o boală trecătoare nu este totul şi nu este ultimul scop al venirii Lui în lume,...
Ultima oră
Pe aceeași temă