14.3 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăTechDragnea îi cere lui Ponta să vină cu o motivare serioasă dacă...

Dragnea îi cere lui Ponta să vină cu o motivare serioasă dacă vrea un nou împrumut la FMI

Liviu Dragnea, preşedintele interimar al PSD, a declarat, marţi, că Guvernul condus de Victor Ponta trebuie să vină în faţa coaliţiei şi a partidelor parlamentare cu o motivare “serioasă” dacă vrea sau nu un nou acord cu FMI, iar acest subiect trebuie discutat inclusiv cu preşedintele Klaus Iohannis, anunță Mediafax.

Eu cred că România are nevoie de o analiză serioasă pe care s-o facă Guvernul şi s-o prezinte partidelor parlamentare şi preşedintelui Iohannis. (…) Trebuie să ia o decizie strategică. Cred că a ne da cu părerea despre necesitatea sau oportunitatea sau nu a unui nou acord cu FMI, fără să avem o analiză serioasă, complexă, ar fi o greşeală“, a spus Dragnea.

Întrebat dacă astfel Victor Ponta ar fi făcut o greşeală când a vorbit despre un nou acord cu FMI, Dragnea a răspuns că “nu ştie“, dar aşteaptă informaţii de la Guvern. “La coaliţie (…) Guvernul trebuie să prezintă o motivare serioasă şi dacă vrea un nou acord cu FMI şi dacă nu vrea un acord cu FMI“, a adăugat liderul PSD.

Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, că, deşi Guvernul nu mai are nevoie de niciun împrumut de la FMI, un nou acord de tip preventiv “este bun“, pentru “cine ştie ce o veni în Europa sau în lume, vreo criză financiară“.

Potrivit unor surse social-democrate, o întâlnire a coaliţiei de guvernare pe acest subiect ar putea avea loc chiar săptămâna aceasta, mai scrie Mediafax.

 

 

 

Cele mai citite

Incendiul din sectorul 1: Dan Podaru spune că primarul avea datoria de a fi la fața locului. Ce a transmis Clotilde Armand

Primarul Clotilde Armand avea datoria de a fi pe teren, la incendiul de noaptea trecută din sectorul 1, susține Dan Podaru, candidatul PER pentru...

Investițiile PSD continuă să susțină creșterea economică în trimestrul II: Managerii Români Confirmă

Managerii români confirmă că România va continua să înregistreze creștere economică și în al doilea trimestru al anului 2024, conform Anchetei de Conjunctură privind...
Ultima oră
Pe aceeași temă