18.2 C
București
duminică, 14 aprilie 2024
AcasăTechARANJAMENT. Doi aleși PSD au demisionat pentru a-i face loc în Parlament...

ARANJAMENT. Doi aleși PSD au demisionat pentru a-i face loc în Parlament Andreei Cosma, beizadeaua baronului de Prahova Mircea Cozma | Cel mai citit text al săptămânii

Comisia de validare a mandatelor de deputat a constatat, luni, că doi deputați aleși din circumscripția Prahova și-au dat deja demisia urmând ca să urce următorul pe lista PSD din acest județ, beizadeaua fostului baron de Prahova.

Cea care va ocupa unul din locurile rămase libere este Andreea Cozma, fiica fostului președinte al CJ Prahova, Mircea Cozma.

Cei care au demisionat sunt Cornel Nanu, primarul Comunei Cornu și Sfîrloagă Ludmila, vicepreședintele CJ Prahova.Andreea Cosma, fiica președintelui suspendat al Consiliului Județean (CJ) Prahova, Mircea Cosma, și fostul deputat PDL Florin Anghel au fost trimiși în judecată de DNA Ploiești, în dosarul privind vânzarea la prețuri subevaluate a unor terenuri ale cazărmii ‘Ciuperceasca’, intrată în activul Parcului Industrial Plopeni în urma unui schimb de terenuri cu MApN.


Citește și: DEZVĂLUIRI. Candidați pătați pe listele PSD. Baronul penal de Prahova își bagă beizadeaua în Parlament. Andreea Cosma e judecată pentru complicitate la abuz în serviciu

În afară de lotul deja cunoscut al candidaților cu probleme penale, pe care conducerea Partidului Social-Democrat și l-a asumat public, în provincie, pe listele pentru alegerile parlamentare, se află numeroase persoane cu probleme de integritate.

 


Andreea Cosma, de profesie notar, a fost trimisă în judecată pentru complicitate la abuz în serviciu într-un dosar în care este acuzată că acceptat să autentifice contractele de vânzare-cumpărare prin care SC Plopeni Industrial Parc a înstrăinat mai multe imobile ce făceau parte din activul „Ciuperceasca“. În legislatura 2012-2016, fratele ei, Vlad Cosma, a fost deputat PSD, iar majoritatea parlamentară l-a protejat de arestarea solicitată de DNA.

Fostul președinte al CJ Prahova Mircea Cosma a fost condamnat de magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție la opt ani de închisoare pentru fapte de corupție, iar fiul său, deputatul PSD  Vlad Cosma, a primit cinci ani, amândoi cu executare. Prejudiciul este de 4,1 milioane de lei.

Totodată, Cosma ­este cercetat sub control judiciar și în dosarul cumnatului premierului Victor Ponta, Iulian Herţanu, fiind acuzat de sprijinire a unui grup infracţional. Anchetatorii susțin că Mircea Cosma, Vlad Cosma și Sebastian Ghiţă s-ar fi folosit de influenţa pe care o au aveau asupra unor angajaţi ai SC Hidro Prahova SA, firmă deţinută de Consiliul Judeţean Prahova, pentru ca firma cumnatului lui Ponta să poată frauda fonduri europene.


Citeşte şi: Baronul PSD de Prahova Mircea Cosma a fost condamnat la opt ani de închisoare, iar fiul său, deputatul PSD Vlad Cosma, la cinci ani, amândoi cu executare. Prejudiciul este de aproape un milion de euro

Fostul președinte al CJ Prahova Mircea Cosma a fost condamnat de magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție la opt ani de închisoare pentru fapte de corupție, iar fiul său, deputatul PSD  Vlad Cosma, a primit cinci ani, amândoi cu executare. Prejudiciul este de 4,1 milioane de lei. Decizia poate fi atacată cu apel. În același dosar a fost condamnat și Răzvan Alexe la doar doi ani și șase luni închisoare, deși este autor principal. Însă, Alexe a beneficiat de reduceri de pedepse deoarece a colaborat cu anchetatorii și în plus a denunțat și alte fapte penale… citeşte mai multe AICI!


 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cele mai citite

Sunt doi morți și mai mulți răniți după un incendiu la un bloc din București

Două persoane a murit, iar altele, între care un copil, primesc îngrijiri în urma unui incendiu care a cuprins două etaje dintr-un bloc din...

Sunt doi morți și mai mulți răniți după un incendiu la un bloc din București

Două persoane a murit, iar altele, între care un copil, primesc îngrijiri în urma unui incendiu care a cuprins două etaje dintr-un bloc din...
Ultima oră
Pe aceeași temă