12 C
București
marți, 4 octombrie 2022
AcasăTechDacian Cioloș îl dă în judecată pe Eugen Nicolicea, pentru afirmația că...

Dacian Cioloș îl dă în judecată pe Eugen Nicolicea, pentru afirmația că fostul premier a fost finanțat de Soros

„Domnul deputat PSD care a spus ieri că omul de afaceri George Soroș ar fi plătit bani ca «niște oameni să ajungă în Guvernul României» anul trecut și că m-ar fi «finanțat», va avea ocazia nesperată de a oferi mai multe explicații și probe în instanță. Acolo va avea șansa să reflecteze, la rece, asupra a ceea ce înseamnă o declarație politică iresponsabilă”, a anunțat marți Dacian Cioloș, referindu-se la o declarație a lui Eugen Nicolicea.

Parlamentarul ar fi afirmat luni că miliardarul american ar fi făcut demersuri pentru ca unii dintre oamenii săi să ajungă în guvernul tehnocrat. „A plătit niște bani pentru ca niște oameni să ajungă în Guvernul României (…) Soros a finanțat tehnocrați, inclusiv pe Dacian Cioloș”, a declarat Eugen Nicolicea, la Antena 3.

Replica lui Dacian Cioloș a fost foarte dură. „După numai șase luni de la alegeri, coaliția PSD-ALDE și-a înscăunat al doilea guvern, dar a repus în funcții mai toți miniștrii pe care i-a dat jos pentru incompetență. Un scandal politic penibil pentru PSD, cu costuri uriașe pentru credibilitatea României. Ziariști independenți sunt hărțuiți pentru că au îndrăzneala să cerceteze afacerile mai marilor politici. Finanțele țării sunt în pericol. Bursele medicilor rezidenți dispar miraculos. Creșterile salariale anunțate nu pot fi aplicate. Magnificele promisiuni făcute în campania electorală sunt în… pom. Pe scurt, nici măcar membrii PSD nu mai cred în propriul program de guvernare. Aceasta este realitatea pe care PSD se străduiește să o facă uitată. Atunci, încep poveștile cu Bau-Bau”, a menționat fostul premier tehnocrat.

Dacian Cioloș a precizat că un „Bau-Bau mare, urât și puternic, care vrea să le facă rău, care-i urmărește, care nu le dă pace pe culoarele Parlamentului și nu-i lasă pe bravii lideri PSD să facă lucrurile minunate pe care le-au promis… Nu vă temeți de Bau-Bau, domnilor!”

„Eu cred că de câte ori dl Dragnea și ai lui îl pomenesc pe dl Soroș, spun, de fapt, următoarele: «Iar am dat cu oiștea-n gard! Oamenii își pun întrebări și nu ne mai votează! Repede, băgați povestea cu Bau-Bau!». Fantezii și povești cu conspirații și forțe oculte, de ținut oamenii ocupați cu orice altceva decât cu minciunile și eșecurile lor”, a precizat fostul premier.

Cele mai citite

Cum s-au furat 200000 de lei dintr-un aparat SelfPay aflat chiar în curtea Poliției Galați

Un bărbat a furat suma de 200000 de lei dintr-un aparat SelfPay aflat într-un container din curtea Poliției Galați. Conform polițiștilor din Galaţi care anchetează...
00:01:15

Zelenski: Forțele ucrainene eliberează așezările din regiunea Herson

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat duminică (2 octombrie) că succesul soldaților țării nu se limitează la recucerirea orașului Lyman, deoarece orașele și așezările...

Svante Pääbo a primit Nobelul pentru Medicină

Geneticianul suedez Svante Pääbo a primit premiul Nobel pentru Medicină pe 2022 pentru "descoperirile sale privind genomurile hominizilor dispăruți și evoluția rasei umane". Comitetul Nobel...
Ultima oră
Pe aceeași temă