17.2 C
București
sâmbătă, 13 aprilie 2024
AcasăTechCum va schimba metaversul mediile sociale pentru români

Cum va schimba metaversul mediile sociale pentru români

Progresul tehnologic care a luat amploare cu o rapiditate impresionantă în ultimii ani a condus către apariția de noi instrumente menite să ne ajute să ne organizăm viețile în moduri diverse și eficiente. Aceste instrumente au adus îmbunătățiri substanțiale în domenii precum medicină, arhitectură și chiar artă, dar și în viața noastră de zi cu zi.

România a avut parte de dezvoltarea infrastructurilor și serviciilor specializate de transfer tehnologic prin diverse programe de dezvoltare menite să aducă oamenii mai aproape de tehnologie, oferindu-le uneltele necesare prin îmbunătățirea calității internetului și adoptarea de noi moduri de lucru cu aceste tehnologii.

Integrarea metaversului

Odată cu apariția metaversului, oamenii au fost curioși să descopere această nouă realitate virtuală și modurile în care ea poate fi integrată în activitățile noastre cotidiene. Inițial exista o separare între cele două lumi, însă acum există ochelari VR care fac legătura între realitatea augmentată și mediul înconjurător, oferind o experiență unică.

Ne îndreptăm către o realitate în care putem desfășura activități zilnice precum cumpărăturile, postatul pe social media, vizionarea unui film sau participarea în diverse activități și jocuri, inclusiv la jocurile de Online casino.

Metaversul și interacțiunea socială

Platformele de social media au reușit să creeze un sentiment de conexiune întrucât putem vedea fotografii ale persoanelor apropiate, trimite mesaje sau interacționa prin apeluri video. Metaversul însă reușește să creeze o conexiune și mai reală întrucât ne putem întâlni cu familia sau prietenii într-o realitate virtuală care depășește barierele fizice de spațiu.

Recunoaștem că prin această inovație metaversul a revoluționat interacțiunile digitale deoarece este cea mai complexă formă de interacțiune de până acum, oferind sentimentul unei prezențe autentice prin realitatea 3D într-un mediu care să fie la libera alegere – precum o plajă însorită, o cabană în munți sau orice alt loc preferat de utilizatori.

pexels.com

Noua economie digitală

În prezent, în Metavers s-a dezvoltat o expansiune a laturii economice digitale prin bunuri virtuale, creații de modă și opere de artă bazate pe NFT. Și zona de imobiliare se află într-o continuă creștere, iar oamenii sunt tot mai interesați să achiziționeze și să investească în proprietăți virtuale.

Cunoaștem o adevărată remodelare a peisajului economic întrucât tot mai mulți antreprenori sunt atrași de aceste investiții în zona digitală. Comerțul se va extinde exponențial, iar deși conceptul de achiziții digitale părea desprins din filmele SF, viitorul va confirma faptul că acestea urmează a fi o forță economică semnificativă.

Cum își vor petrece utilizatorii timpul în Metavers?

Deoarece această platformă va oferi activități cât mai diversificate, vizionarii în domeniul tehnologiei afirmă că în viitor oamenii vor prefera lumea virtuală în locul realității. Datorită acestei senzații de imersiune și replicării perfecte a lumii reale pe care o cunoaștem într-o realitate augmentată, este de înțeles de ce oamenii o vor prefera întrucât vor avea parte de o replică autentică a vieții la care se adaugă un plus de dinamism deoarece realitatea augmentată oferă posibilitatea de a crea elemente personale și a le adăuga după bunul plac al fiecăruia.

pexels.com

Utilizarea datelor personale

Pentru a face posibilă crearea unui avatar în Metavers utilizatorii sunt nevoiți să furnizeze anumite date cu caracter personal. Românii sunt un popor relativ sceptic din acest punct de vedere și nu putem spune cu exactitate dacă datorită beneficiilor oferite de platformă vor alege să-și depășească scepticismul pentru a se bucura de această nouă realitate.

Concluzii

În urma celor menționate observăm că Metaversul prezintă anumite riscuri. Unul din acestea fiind că oamenii pot alege să-și petreacă majoritatea timpului în această realitate augmentată, uitând să trăiască în prezent, și un altul este reprezentat de posibilitatea ca sănătatea să le fie afectată datorită utilizării prelungite a ochelarilor VR.

Considerăm că mai durează o perioadă de timp până să fie introdusă utilizarea Metaversului, inclusiv în România. Această tehnologie se află la început de drum și încă necesită modificări pe care le vom observa pe parcurs.

Cele mai citite

Cetățean turc, reținut în cazul cadavrului găsit lângă A1

Un cetăţean turc a fost reţinut pentru 24 de ore în cazul cadavrului unei femei găsit în urmă cu câteva zile la ieşirea de...

Rusia – Ucraina, ziua 758: Primarul Kievului cere noi ajutoare militare

Primarul Kievului, Vitali Kliciko, a solicitat de urgenţă noi ajutoare militare de la aliaţii Ucrainei pentru a respinge atacurile intensificate ale Rusiei asupra ţării...

Carmen Palade, trimisă în judecată pentru devalizarea firmelor lui Dan Adamescu

După 6 ani de anchetă, procurorii au trimis-o în judecată pe Carmen Palade, acuzată că a delapidat zeci de milioane de lei din firmele...
Ultima oră
Pe aceeași temă