12.9 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăTechCum va ajunge un panou publicitar imens în spațiul galactic

Cum va ajunge un panou publicitar imens în spațiul galactic

Samuel Reid, CEO şi cofondator al GEC, a declarat pentru Business Insider că satelitul va fi lansat în 2022 cu ajutorul rachetelor SpaceX. Oamenii şi companiile vor cumpăra jetoane pentru a proiecta reclame.

Se pot achiziţiona cinci jetoane care afectează pixelii: Beta şi Rho pentru plasarea reclamei pe ecran, Gamma şi Kappa pentru culoare şi luminozitate şi XI pentru durata sa. Aceste jetoane vor putea fi achiziţionate prin criptomonede.

„Încerc să realizez ceva care să poată democratiza accesul la spaţiu şi să permită participarea descentralizată”, a spus Reid.

În prezent, nu este clar cât de mari vor fi anunţurile, câte anunţuri vor fi afişate simultan, impactul asupra mediului şi ce cost de energie va avea satelitului.

GEC este, de asemenea, grupul din spatele satelitului Doge-1, despre care Musk a spus că ar fi „prima criptomonedă din spaţiu” şi „primul meme în spaţiu”.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

VIDEO. Tensiuni la Paris. Confruntare tensionată între susținătorii Israelului și cei ai Gaza

Tensiunile la cote maxime în fața prestigioasei universități Sciences Po din Paris din cauza războiului din Gaza, în timp ce manifestanți pro-israelieni au venit...

Ministrul Finanţelor, despre e-Transport: “E creat pentru lupta împotriva fraudei în domeniul transporturilor rutiere de mărfuri”

Sistemul național e-Transport reprezintă o inițiativă de vârf în arsenalul de instrumente al luptei împotriva fraudelor și evaziunii fiscale în sectorul transporturilor rutiere de...

Fostul președinte Ion Iliescu, audiat acasă de procurori, în dosarul Mineriadei

O echipă de anchetatori de la Parchetul General a mers, vineri dimineaţa, la locuinţa lui Ion Iliescu, pentru a-l anunţa pe fostul preşedinte că...
Ultima oră
Pe aceeași temă