10.7 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăTechCum îşi justifică Gigi Chiru absenţa de la votul în cazul Şova

Cum îşi justifică Gigi Chiru absenţa de la votul în cazul Şova

Senatorul liberal, Gigi Chiru, a declarat, miercuri, că a lipsit de la votul din Senat în cazul lui Dan Şova întrucât se află într-o călătorie în străinătate, programată cu câteva luni înainte, informează Mediafax.

“Mă aflu într-o deplasare privată, în afara ţării, programată din bani personali cu câteva luni înainte de acest vot. Voi prezenta dovezi în acest sens și voi oferi explicaţii în faţa conducerii partidului, dacă se va cere acest lucru. (…) Mai mult, subliniez faptul că la votul precedent în cazul Şova am votat pentru încuviinţarea reţinerii, aşa cum aş fi făcut şi în cazul votului de ieri (marţi – n.r.), dacă aş fi putut fi prezent în sală”, a declarat Chiru.

Citeşte şi: UPDATE: Dan Şova a fost salvat, din nou, de colegii senatori

Pe de altă parte, Gigi Chiru a respins acuzațiile aduse de reprezentanții PMP Constanța privind asocierea cu PSD, o “temă total falsă şi fără fundament”, susținând că acest lucru se confirmă prin activitatea parlamentară şi prin cea din partid.

“Susțin demersul justiției, iar Parlamentul nu ar trebui să fie transformat de PSD în piedică, atunci când procedura o cere, căci în acest fel se decredibilizează și mai mult această insitutiție fundamentală a democrației din România. Sunt de părere că PSD-ul nu ar trebui să-l ascundă pe senatorul Șova în Parlament, ci să-l dea pe mâna justiției”, a afirmat Gigi Chiru.

Reprezentanţii PMP Constanța au cerut, miercuri, într-un comunicat de presă, demisia de onoare din funcția de senator PNL a lui Gigi Chiru, pentru că a lipsit la votul din Senat în cazul Dan Șova.

Citeşte şi: Prima reacţie a lui Iohannis, după votul în cazul Şova

Președintele PMP Constanța, Claudiu Palaz, afirma, în comunicat, că senatorul liberal Gigi Chiru “a făcut unul din cele mai grave lucruri lipsind de la serviciu, neavând nici măcar curajul de a fi prezent la dezbaterea din Senat în speța amintită”.

“Prin absența acestuia, Gigi Chiru l-a favorizat pe infractorul PSD Dan Șova, dovedind încă o dată că PNL are înțelegere cu PSD”, susţinea el.

De asemenea, Palaz solicita conducerii PNL Constanța, în special deputatului Gheorghe Dragomir și copreședintelui organizației municipale a PNL, Robert Boroianu, “să iasă public și să se delimiteze de senatorul Gigi Chiru și de atitudinea de protecție pe care acest senator a arătat-o în cazul infractorului Dan Șova”.

El susținea că lipsa unei reacții din partea celor doi va arăta foarte clar că alianța PSD-PNL funcționează perfect și că USL trăiește.

Copreşedinte al PNL Constanţa după fuziunea cu PDL, senatorul Gigi Chiru s-a suspendat temporar din toate funcţiile deţinute în partid după ce, în luna martie, a fost condamnat în primă instanţă la închisoare cu suspendare pentru mită electorală, spunând că nu vrea ca situaţia sa juridică să afecteze filiala.

Gigi Chiru a fost condamnat la şase luni de închisoare cu suspendare în dosarul în care a fost acuzat că, atunci când se afla în campanie electorală pentru funcţia de primar al Constanţei, a transmis prin poştă alegătorilor bonuri valorice medicale, cu scopul de a-i determina să îl voteze. Decizia luată de instanţa supremă nu a fost definitivă, fiind contestată.

Citeşte şi: Liberalii contestă la Curtea Constituţională votul în cazul Șova

Senatul a respins, marţi, cererea DNA de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive a senatorului Dan Şova, autosuspendat din PSD din cauza verificărilor DNA, fiind înregistrate 66 de voturi “pentru”, 72 “împotrivă”. Două voturi au fost anulate.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă