10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăTechCum alegi perifericele pentru gaming

Cum alegi perifericele pentru gaming

Gamingul este activitatea preferată de majoritatea oamenilor pentru a se elibera de stresul acumulat pe parcursul unei zile obositoare. Este și o variantă comodă de a comunica online cu prietenii, dar și de a obține niște satisfacții destul de importante. Experiența de gaming poate atinge un nivel maxim doar dacă dispui de cele mai bune accesorii. Sigur, un monitor, o tastatură și un mouse utilizate pentru activitățile zilnice de la școală sau de la job pot să fie ok și pentru gaming, dar nu or să atingă niciodată performanța unor periferice special concepute pentru asta.

Accesoriile de gaming au un design ergonomic, în general nu sunt wireless pentru a evita latența și nu în ultimul rând, permit personalizarea anumitor funcții, în special iluminarea. Iată cum poți alege cele mai bune accesorii, inclusiv monitoare de gaming la cele mai bune prețuri, astfel încât experiența ta să fie una de top.

  1. Tastatura

Există două tipuri de tastaturi, mecanice și cu membrană. Tastaturile mecanice au un comutator care se pune în funcțiune separat pentru fiecare tastă, în timp ce tastaturile cu membrană au niște circuite pe o placă, acestea înregistrând fiecare apăsare. Tastaturile mecanice sunt preferate de gameri pentru feedbackul sonor și oportunitatea de apăsare mai rapidă a tastelor, precum și pentru durata de viață mai mare. Tastaturile mecanice permit apăsarea simultană a unui număr nelimitat de taste, fiecare dintre acestea fiind înregistrată. Pe de altă parte, tastaturile cu membrană permit apăsarea simultană a maxim două taste, iar asta poate fi insuficient pentru multe jocuri.

  1. Monitorul

Este recomandată alegerea unui monitor cu o rezoluție mare, astfel încât grafica jocurilor performante să poată fi apreciată la maxim. Un monitor de 4k și 28 de inchi este o alegere bună, mai ales dacă găsești un model construit special pentru jocuri. Va trebui să verifici dacă monitorul acceptă HDR (High Dynamic Rate / Gama dinamică înaltă), o tehnologie video care face culorile să pară mai realiste. De asemenea, AMD oferă tehnologia FreeSync, care reduce riscul apariției erorilor vizuale care pot distruge o experiență de joc.

  • Căști audio

Orice joc multiplayer online implică necesitatea folosirii unor căști de gaming. Este nevoie de sunet stereo sau sunet surround 7.1 simulat, care îți permite să auzi sunetele care vin de oriunde. Această opțiune este importantă în special în jocurile de tip shooting, când trebuie să fii atent la inamicii din toate direcțiile. Un microfon detașabil îți va permite, de asemenea, să poți comunica în timp real cu coechipierii tăi. Căștile cu fir pot părea că sunt limitative din punct de vedere al deplasării, dar avantajul lor este că au o latență (lag) zero în timpul misiunilor.

  • Mouse

Cel mai important detaliu la un mouse de gaming este senzorul DPI, care oferă cea mai mare precizie. De asemenea, mouse-ul trebuie să fie ușor, pentru a răspunde reflexelor tale rapide din timpul jocului. Forma unui  mouse trebuie să fie ergonomică, pentru evitarea oricărui disconfort în timpul jocului. Butoanele programabile cu diverse funcții sunt un avantaj major de care vei beneficia la alegerea unui mouse de gaming.

  • Controler

Chiar dacă mouse-ul și tastatura sunt alegere ideală atunci când te joci pe PC, un controler poate oferi și el o experiență destul de interesantă. Acesta are un aspect standard, cu două stick-uri analogice, patru butoane pentru față, patru butoane declanșatoare și un pad direcțional. Datorită acestei configurații, controlerul este compatibil cu aproape orice joc și poate fi găsit atât în varianta cu fir, cât și în variante wireless. Varianta fără fir poate dura aproximativ 30 de ore fără încărcare, utilizând un set de baterii AA. Cu siguranță, următoarea partidă de gaming va fi mult mai atractivă, atât pentru tine cât și pentru coechipieri, dacă vei reuși să achiziționezi cel puțin câteva dintre perifericele menționate în acest articol. Deoarece este nevoie de un buget considerabil, îți recomandăm să începi cu monitorul și mouse-ul.

Cele mai citite

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...

Bătălia pentru Sectorul 1: imperativa coaliție anti-Clotilde

Se ascute lupta, odată cu nominalizarea lui Sebastian Burduja și a Gabrielei Firea, candidați separați ai coaliției PSD-PNL, pentru funcția de primar general al...

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...
Ultima oră
Pe aceeași temă