14 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăTechCine a rămas în afara Parlamentului European

Cine a rămas în afara Parlamentului European

Din rândul partidelor parlamentare, surpriza a venit de la Partidul Poporului Dan Diaconescu. Formațiunea a luat, potrivit datelor prezentate de BEC ieri la ora 17.00, doar 3,67% din voturi.

În afara Parlamentului European a rămas, duminică, și Partidul România Mare, care a obținut numai 2,70% din voturi. Aceasta în condițiile în care, la alegerile precedente, din 2009, PRM și-a adjudecat trei mandate de eurodeputat (unul pentru Corneliu Vadim Tudor).

Sub pragul de 5% din voturi s-a plasat la alegerile de duminică și Partidul Forța Civică. În ciuda notorietății lui Mihai Răzvan Ungureanu, formațiunea a luat doar 2,6% din voturi. Excepție a făcut județul Iași, unde FC s-a situat pe locul al treilea, cu 9,07% din voturi, după USD și PNL.

Tot sub prag, s-au plasat Partidul Ecologist Român (1,15%), Alianța Națională a Agricultorilor (0,95%), Partidul Național Țărănesc Creştin Democrat (0,89%), Partidul Verde (0,34%), Partidul Noua Republică (0,27%), Partidul Dreptății Sociale (0,24%) şi Partidul Alternativa Socialistă (0,17%).

 

2,6% – este scorul obținut de Forța Civică la europarlamentarele de duminică. La Iași, însă, partidul lui Mihai Răzvan Ungureanu a obținut nouă procente.

Cele mai citite

Un bărbat dintr-o localitate de lângă Timișoara a ajuns la spital după ce s-a autoincendiat

Un bărbat de 53 de ani din localitatea Giarmata-Vii, limitrofă municipiului Timişoara, a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale, sâmbătă, după ce s-a...

O fetiță s-a născut cu două forme de cancer

O fetiță s-a născut cu mai multe pete mov pe corp, iar în timp s-au dovedit a fi două forme de cancer. Amelia Topas, acum...

Premieră la Londra: Sadiq Khan a fost reales primar al Londrei pentru a treia oară

Primarul laburist al Londrei, Sadiq Khan, a fost reales la alegerile locale care au avut loc joi în Anglia, devenind astfel primul edil al...
Ultima oră
Pe aceeași temă