13.4 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăTechCERT-RO participă la exercițiul internațional de apărare cibernetică Locked Shields 2021

CERT-RO participă la exercițiul internațional de apărare cibernetică Locked Shields 2021

Exercițiul este planificat și organizat de Centrul de Excelență NATO pentru Apărare Cibernetică (Cooperative Cyber Defence Centre of Excellence – CCDCOE) din Tallinn, Estonia, și s-a desfășurat în fiecare an începând cu 2010, cu excepția ediției din 2020, care a fost amânată din cauza pandemiei. Exercițiul de anul acesta reunește, în mediul on-line, peste de 25 de echipe din state aliate și partenere, formate din profesioniști ai domeniului, militari și civili.

România participă pentru prima dată la exercițiu LOCKED SHIELDS, cu o echipă de specialiști proveniți atât din sectorul public, cât și din cel privat, coordonați de Agenția de Apărare Cibernetică din Comandamendul Apărării Cibernetice. 

Scopul general al exercițiului este acela de a îmbunătăți modalitățile de acțiune ale specialiștilor în securitate cibernetică, în cadrul unor  echipe largi, interdepartamentale și multidisciplinare, având ca obiectiv protejarea în timp real a rețelelor de tehnologia informației și infrastructurilor critice naționale, împotriva unor atacuri cibernetice multiple și multidirecționale.

LOCKED SHIELDS 2021 urmărește  atingerea scopului declarat prin utilizarea-unui scenariu realist, folosirea unor tehnologii specifice de ultimă oră și simularea întregii complexități a unor incidente cibernetice masive, incluzând domeniile de decizie strategică, juridic și comunicare publică.

Participarea la exercițiul LOCKED SHIELDS 2021 oferă un bun prilej pentru perfecțioarea pregătirii comune a tuturor participanților, prin lucrul într-un mediu provocator și exigent, precum și îmbunătățirea interoperabilității, rezilienței și a performanței structurilor de apărare cibernetică, comandă și control, juridice și de relații publice ale statelor, pentru a putea răspunde prompt și eficient la orice incident de natură cibernetică.

Cele mai citite

Excesul de piele de la nivelul pleoapei superioare. Cauzele și tratamentul blefaroșalazisului.

În lumea esteticii și a chirurgiei plastice, excesul de piele de la nivelul pleoapelor, cunoscut sub numele de blefaroșalazis, poate fi mai mult decât...

Elevii români, medaliați la Olimpiada Balcanică de Matematică. Mesajul ministrului Educației

O medalie de aur, patru de argint şi una de bronz au fost obţinute de elevii români la Olimpiada Balcanică de Matematică, desfăşurată zilele...

Chiliman, dezgropat din panseluțe pentru a preveni olifirea lui “Geoge Tuță”

Ilustrație: Marian Avramescu Partidul Național Liberal (PNL) l-a dezgropat pe fostul edil Andrei Chiliman de sub un rond de flori cu panseluțe de mii...
Ultima oră
Pe aceeași temă