13.6 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăTechCe spune Dragnea despre șansele moțiunii de cenzură

Ce spune Dragnea despre șansele moțiunii de cenzură

Președintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a declarat că, în opinia lui, moțiunea de cenzură a PNL nu are șanse. 

De asemenea, Dragnea a afirmat că parlamentarii nu sunt obligați să respecte decizia luată la nivelul Coaliției, și anume aceea de a nu vot la moțiune. 

”După părerea mea, moțiunea nu are șanse. Decizia PSD este clară. Cele trei partide din Coaliție nu susțin moțiunea de cenzură. Decizia finală a fost să se asigure prezența pentru a fi cvorum, dar să nu meargă să voteze. Aceasta este decizia politică. Parlamentarul nu e ținut de brăcinari. Dacă vrea să sprijine decizia politică bine, dacă nu, nu”, a spus Liviu Dragnea la TVR. 

Camera Deputaţilor şi Senatul se vor reuni, marţi, pentru a dezbate a patra moţiune decenzură împotriva Guvernului Ponta, iar, în paralel, liberalii vor organiza şi un miting în Parcul Izvor, la care se aşteaptă să participe peste 10.000 oameni.

Moţiunea de cenzură a PNL- "Alege între România şi Ponta, un premier compromis. Demite-l pe Victor Ponta" este semnată de 180 de parlamentari ai opoziţiei, însă, pentru adoptarea ei şi, implicit, pentru demiterea Guvernului este nevoie de voturile a jumătate plus unu din numărul total al parlamentarilor, adică 276 voturi.

Chiar dacă toţi parlamentarii liberali sunt prezenţi şi votează, ar mai fi nevoie de alte 100 de voturi. Doar UDMR şi PMP au anunţat că susţin demersul PNL, însă voturile lor sunt insuficiente.

Cele mai citite

Columbia a anunțat că va rupe relațiile diplomatice cu Israelul

Președintele columbian Gustavo Petro a declarat, miercuri, că țara sa va rupe relațiile diplomatice cu Israelul, pe al cărui lider l-a acuzat de „genocid”...

Columbia a anunțat că va rupe relațiile diplomatice cu Israelul

Președintele columbian Gustavo Petro a declarat, miercuri, că țara sa va rupe relațiile diplomatice cu Israelul, pe al cărui lider l-a acuzat de „genocid”...

Soluția  3 D împotriva administrației #rezist a Bucureștiului

Deși lansată târziu în cursa electorală, Gabriela Firea a ajuns rapid să-i sufle în ceafă lui Nicușor Dan, fiindcă are singurul proiect administrativ cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă