18.9 C
Bucharest
Saturday, 23 September 2023
HomeTechCe înseamnă să fii programator

Ce înseamnă să fii programator

Programatorii de computere proiectează, dezvoltă și testează software și se asigură că software-ul respectă cele mai bune practici în materie de performanță, fiabilitate și securitate. Programatorii de computere pot lucra la dezvoltarea de aplicații mobile, la codificarea jocurilor video, la programarea site-urilor web și multe altele. Dacă te tentează această direcție, învață programare cu NewTech Academy. Nu ai nevoie neapărat de o facultate, apelează la un curs de 14 ani și devino programator.

În zilele noastre, ne bazăm pe atât de multe dispozitive, de la smartphone-uri și laptopuri până la sistemele noastre de navigație prin satelit și trackere de fitness. Programatorii de computere se asigură că tehnologia noastră mobilă, portabilă și portabilă funcționează fără probleme și fiabil.

Programatorii de computere sunt responsabili pentru analiza nevoilor clienților lor. Apoi, ei proiectează, dezvoltă și testează software care satisface aceste nevoi. Programatorii de computere își vor valorifica, de asemenea, expertiza pentru a se asigura că software-ul este dezvoltat în conformitate cu standardele din industrie și cu cele mai bune practici în performanță, fiabilitate și securitate.

Ei lucrează cu alți designeri și programatori pentru a planifica fiecare parte a aplicației sau a software-ului și apoi pentru a determina modul în care fiecare parte va funcționa împreună. Ei scriu în principal cod folosind o varietate de limbaje, inclusiv Python, C++ și Java, pe care un computer le poate citi.

Pentru a se asigura că totul funcționează corect, programatorii de computere fac iterații frecvente de proiectare, dezvoltare, integrare a componentelor software, testare și obținerea de feedback de la clienți. După ce o aplicație sau un program funcționează fără probleme și este implementată, programatorii de computere actualizează și extind funcționalitatea software-ului existent.

Ce locuri de muncă sunt în domeniul programării?

Deoarece programarea computerelor este un domeniu larg, există nenumărate modalități prin care puteți folosi abilitățile pe care le dezvoltați în programare pentru a crea o carieră de succes. Unele dintre domeniile comune pe care le lucrează programatorii de computere includ aplicații mobile, dezvoltarea de site-uri web și multe altele. De asemenea, este nevoie de programatori în orice domeniu: economic, financiar, juridic

Dezvoltare de aplicații mobile

Dacă ai vizitat vreodată un magazin de aplicații pe telefonul mobil sau pe tabletă, știi că există o aplicație pentru orice – rom pentru a crește productivitatea afacerii și a urmări alergarea, pentru a-i învăța pe copiii tăi ABC-ul. Până în martie 2018 existau peste 2,8 milioane de aplicații în Magazinul Google Play și alte 1,9 milioane în Apple Store în noiembrie 2020, potrivit companiei de date privind piața și consumatorii Statista .

Abilitățile de informatică îi pregătește pe absolvenți să acceseze această piață și să creeze aplicații precum Shazam, Words with Friends și Venmo. Cursanții învață abilități în proiectarea și modelarea de software, dezvoltarea de aplicații mobile și dezvoltarea de aplicații distribuite.

Ce face un Dezvoltator web

Pe lângă utilizarea abilităților de codificare pentru a crea jocuri, programatorii de computere își pot folosi expertiza pentru a dezvolta site-uri web.

Dezvoltatorii web sunt responsabili pentru aspectul general și funcționalitatea site-urilor pe care oamenii le vizitează, supraveghind designul, precum și elementele tehnice, inclusiv viteza și cât de mult trafic poate gestiona site-ul.

Dezvoltatorii front-end folosesc HTML, CSS sau JavaScript pentru a da viață unui site web. Dezvoltatorii back-end sunt mai puțin preocupați de designul experienței utilizatorului și mai mult intenționați să se asigure că toate piesele în mișcare funcționează ca una singură. De obicei, folosesc PHP, Ruby sau Python pentru a crea aplicații care conectează back-end-ul site-ului web la front-end.

Programatorii de computere lucrează, de obicei, în cadrul departamentelor IT, dar au și flexibilitatea de a face telecommuting și de a lucra independent. Vei găsi programatori de computere într-o multitudine de industrii, inclusiv sănătate, finanțe, guvern, apărare, retail, știință, educație, afaceri și divertisment.

Cu capacitatea de a fi atât creativ, cât și analitic, de a lucra într-o varietate de industrii și de a intra pe o piață a muncii în plină expansiune, nu a existat niciodată un moment mai bun pentru a-ți îndeplini visul de a deveni programator de computere. Programatorii de computere sunt numiți multe lucruri, de la programatori și dezvoltatori de software la designeri de computere, programatori și analiști de sisteme. Amintește-ți că, domeniul programării computerelor are, în cel mai bun caz, o vechime de cel mult 60 de ani, așa că ceea ce fac programatorii de computere evoluează continuu.

Cele mai citite

Horoscopul zilei, sâmbătă, 23 septembrie 2023. Intrăm în zodia Balanță. Cum ne vor ajuta astrele să ne găsim echilibrul?

Horoscopul zilei ne mai spune că Luna in Capricorn va forma mai multe unghiuri puternice si o pereche de trigoane consecutive cu Mercur...

Gigi Becali a făcut accident cu mașina. Care este starea latifundiarului?

Accidentul a avut loc într-o intersecție din Capitală. Becali a avut un șoc atunci când o tânără a intrat cu mașina direct în...

Cum vede Bogdan Dragoi, fost ministru de Finanțe, acum șef al Lion Capital, situația economică a României

Bogdan Drăgoi, CEO-ul Lion Capital, fostul SIF Banat Crișana, a dat un interviu în Piața Financiară în care a vorbit despre Bursa de la...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies