1.7 C
Bucharest
Monday, 27 November 2023
HomeTechBucăţi dintr-o staţie spaţială chineză vor cădea în sudul României

Bucăţi dintr-o staţie spaţială chineză vor cădea în sudul României

Fragmente din staţia spaţială scoasă din uz a Chinei vor cădea pe Terra începând de vineri, anunţă experţi citaţi de presa internaţională.

Marius Ioan Piso, directorul Agenţiei Spaţiale Române, a confirmat, vineri, pentru Digi 24, că fragmente din staţia spaţială ar putea cădea şi în sudul României, dar a subliniat că această situaţie nu va pune oamenii în pericol.

Fragmentele care ar putea cădea în România vor fi foarte mici, iar populaţia nu le va putea deosebi de fragmentele metalice obişnuite, a explicat Marius Piso.

Staţia spaţială Tiangong-1 reprezintă prototipul viitoarei staţii spaţiale chineze cu echipaj uman, care ar urma să devină funcţională în 2022.

Staţia Tiangong-1 a fost plasată pe orbită în 2011 şi şi-a încheiat misiunea ]n 2016.

În scurt timp, sistemul Tiangong ar urma să reintre în atmosfera terestră. Cea mai mare parte se va dezintegra la reintrarea în atmosferă, dar unele fragmente ar putea atinge solul.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

România, alături de Congo și Tanzania, piețe pentru făina din Republica Moldova

În timp ce grâul autohton se află în silozuri, România importă cantități importante de făină din Republica Moldova și Ucraina. Urmarea: peste 200...

Italia a câștigat „Salatiera de Argint” după 47 de ani de așteptare

Echipa masculină de tenis a Italiei a câştigat Cupa Davis, după ce a învins în finală Australia, cu scorul general de 2-0. Reprezentanţii Italiei s-au...
00:00:52

Locuitorii din Gaza se îndreaptă spre plajă, căutând alinare

Locuitorii din Gaza au ajuns la plajă, căutând alinare și relaxare într-un moment când războiul a luat o pauză pentru armistițiul de câteva zile...
Ultima oră
Pe aceeași temă