25.8 C
București
luni, 27 septembrie 2021

Blaga, despre criteriile de selecţie pentru candidaţii la alegerile locale

Copreşedintele Partidului Naţional Liberal Vasile Blaga a cerut duminică, la Deva, ca pentru alegerile locale să fie desemnaţi candidaţi pe criterii de ”valoare şi muncă”. ”V-aţi ales foarte bine candidaţii. Sper să vă alegeţi foarte bine şi candidaţii pentru consiliile locale. Oamenii să fie desemnaţi pe valoare şi pe muncă şi nu cum vrea unul sau altul. Să fie răsplătiţi cei care astăzi sunt lângă noi, nu cei care vor veni pe urmă, pe diferite filiere şi spun că au muncit. Să vă bazaţi pe cei care astăzi muncesc”, a spus Blaga, citat de Agerpres

Copreşedintele liberal a subliniat că vor trebui respectate hotărârile partidului, prin care 30% dintre candidaţii care vor fi pe listele de consilieri să fie oameni care nu au făcut parte din structuri ”înalte” ale partidului sau din administraţie, dar şi faptul că 30% din locuri sunt destinate femeilor. 

Blaga a mai spus că liberalii trebuie să obţină scoruri foarte bune în judeţele în care au un număr mare de primari sau se află la conducerea consiliilor judeţene, astfel încât să compenseze, la nivel naţional, rezultatele din judeţele în care PNL stă mai slab. În context, el a nominalizat judeţele Arad, Timiş, Bihor, Hunedoara, dar şi oraşele Caransebeş şi Reşiţa. 

Filiala judeţeană PNL Hunedoara şi-a prezentat duminică, la Deva, candidaţii la alegerile locale, în cele 69 de unităţi administrativ-teritoriale. Pentru 42 de primării candidaţii sunt actualii edili în funcţie. De exemplu, Petru Mărginean va candida la Deva pentru un nou mandat, la Hunedoara candidatul PNL este primarul Viorel Arion, iar la Haţeg, edilul Marcel Goia. 

Ultima oră
Pe aceeași temă