2.3 C
Bucharest
Thursday, 30 November 2023
HomeTechBlaga: 10 din cei 11 primari liberali din reşedinţele de judeţ vor...

Blaga: 10 din cei 11 primari liberali din reşedinţele de judeţ vor candida din nou

Copreşedintele PNL Vasile Blaga a declarat, sâmbătă, la Gura Humorului, că, din cei 11 primari liberali în funcţie din capitalele de judeţ, 10 vor candida din nou. Blaga a precizat că primariul municipiului Cluj-Napoca,  Emil Boc, este unul dintre aceştia, informează Mediafax. 

“Chiar dacă mai aşteptăm în multe zone candidaturi, pentru că ne interesează candidaturi câştigătoare, din cei 11 primari în funcţie din capitalele de judeţ, 10 vor candida din nou, dar avem pentru restul un număr de 134 de candidaţi, ca peste tot vom desemna la nivel naţional case de sondare de comun acord”, a declarat Vasile Blaga, la finalul şedinţei Biroului Politic Naţional.

Întrebat despre situaţia candidaturilor înscrise pentru primăria municipiului Cluj-Napoca, Vasile Blaga a declarat că Emil Boc şi-a înscris candidatura şi a mai spus că este convins că va câştiga Primăria.

“Domnul Emil Boc şi-a transmis în scris, olografă, candidatura, la Bucureşti. Este menţionată între cele 10 din 11. Sunt convins că va câştiga Primăria”, a declarat Blaga.

Copreşedintele PNL a mai afirmat că din cei 23 de primari PNL în funcţie în municipii, altele decât cele reşedinţă de judeţ, vor mai candida 19, precizând că pentru aceste funcţii s-au înscris în total tot 134 de candidaţi.

Blaga a mai afirmat că partidul are primari în funcţie în 76 de oraşe, dintre care 70 vor candida din nou la alegerile locale din 2016.

Potrivit lui Vasile Blaga, în competiţia internă a partidului, pentru restul primăriilor, în toată ţara, s-au înscris 292 de candidaţi.

Liderul liberal a mai spus că partidul a convenit şi asupra regulamentelor interne ale PNL, care vor fi adoptate la Colegiul Director, programat pentru luna septembrie.

De asemenea, liberalii au stablilit, în cadrul BPN, atribuţiile care revin vicepreşedinţilor regionali ai PNL.

Întrebat dacă PNL îşi menţine poziţia privind traseismul politic sau va lua în calcul posibilitatea să deschidă uşile unor candidaţi de la alte partide, Vasile Blaga a afirmat că “trebuie analizat de la caz la caz lucrurile acestea”.

“Noi nu am fost niciodată adepţii traseismului politic. Sunt situaţii în care colegi de-ai noştri din diverse motive s-au declarat independenţi, nu au mers spre alte partide şi am spus şi astăzi că dacă doresc să se înscrie în partid şi au şanse trebuie analizat de la caz la caz lucrurile acestea”, a mai afirmat Vasile Blaga.

Cele mai citite
00:00:41

Mai mulți ostatici au fost eliberați din Gaza în timp ce termenul limită al unui armistițiu se apropie

Predarea mai multor ostatici israelieni de către Hamas este în curs, în Gaza, a declarat miercuri pentru Reuters un oficial palestinian familiarizat cu eforturile...

Rusia – Ucraina, ziua 644: Stoltenberg subliniază diferențele dintre conflictele din Ucraina și Gaza

Şeful NATO, Jens Stoltenberg, a declarat că dreptul internaţional trebuie să se aplice în toate conflictele, dar că războaiele din Ucraina şi Gaza sunt...
00:00:34

Fostul președinte american Jimmy Carter participă la un memorial pentru regretata sa soție

Fostul președinte al Statelor Unite Jimmy Carter, care se află în îngrijire la domiciliu, a participat marți (28 noiembrie) la o slujbă de pomenire...
Ultima oră
Pe aceeași temă