3.5 C
București
luni, 6 decembrie 2021
AcasăTechBăsescu o atacă pe Kovesi: Este ”dincolo de orice limită” să încerci...

Băsescu o atacă pe Kovesi: Este ”dincolo de orice limită” să încerci intimidarea CCR

Fostul președinte Traian Băsescu a atacat-o pe șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, la România Tv. El a catalogat afirmațiile lui Kovesi privind infracțiunile drept  ”mincinoase şi propagandiste” și a apreciat că ”este dincolo de orice limită” să încerci să intimidezi Curtea Constituţională a României.

”Eu vă asigur că este o afirmaţie propagandistică şi mincinoasă. Este dincolo de orice limită să faci asemenea observaţii sau să încerci să intimidezi Curtea Constituţională spunând 865 de dosare se închid! Dacă sunt bine făcute şi traficul de influenţă se încadrează în legislaţia română… Legislaţia care prevalează în problema abuzului în serviciu este Convenţia Naţiunilor Unite pentru Combaterea Corupţiei care a fost ratificată de România”, a declarat, la România TV, liderul PMP. 

Șefa DNA, Laura Codruţa Kovesi. a declarat, marţi, la Europa FM, că, în cazul în care Curtea Constituţională va declara neconstituţional articolul din Codul penal care defineşte infracţiunea de abuz în serviciu, vor fi închise peste 800 de dosare aflate în acheta procurorilor anticorupţie privind achiziţii publice ilegale cu fraude de milioane de euro.

Laura Codruţa Kovesi a arătat că, dacă infracţiunea de bază este anulată, atunci şi complicitatea la astfel de infracţiune are aceeaşi soarta.

"În acest moment noi avem în lucru 865 de dosare privind fraude în achiziţii publice şi, în general, în aceste dosare sunt infracţiuni de abuz în serviciu. Noi investigăm faptele care rămân în competenţă după deciziile Curţii Constituţionale. Cetăţenii trebuie să fie îngrijoraţi când avem peste 800 de dosare de achiziţii publice cu prejudicii de milioane de euro şi să nu avem posibilitatea de a le mai investiga”, a afirmat Laura Codruţa Kovesi.

Cele mai citite

Omicron a ajuns în 15 state americane în câteva zile

Mai multe cazuri de infectare cu Omicron au fost depistate în 15 state americane. Virusul s-a răspândit în doar 4 zile de la confirmarea...

Interdicțiile de călătorie au fost impuse prea târziu pentru a opri Omicron

Un expert britanic a spus că interdicțiile de călătorie au venit „prea târziu” pentru a face o „diferență materială” la un potențial val al...

Thailanda a confirmat primul caz de Omicron

Thailanda a detectat primul său caz cu varianta coronavirusului Omicron. Pacientul este un cetățean american care a călătorit în țară din Spania la sfârșitul...
Ultima oră
Pe aceeași temă