16.4 C
Bucharest
Monday, 29 May 2023
HomeȘtirile zileiAustralia pregătește submarine autonome de mari dimensiuni

Australia pregătește submarine autonome de mari dimensiuni

Australia se pregătește să se doteze cu submarine autonome de mari dimensiuni, capabile să dezvolte operațiuni militare complexe.

Anduril Industries a anunțat un parteneriat cu Departamentul Australian de Apărare, pentru realizarea submarinelor de mari dimensiuni.

“Suntem încântați să anunțăm noul nostru parteneriat cu Departamentul Australian al Apărării pentru un program cofinanțat de 100 de milioane de dolari pentru construirea de vehicule subacvatice autonome foarte mari. XL-AUV va fi un AUV autonom, de rezistență lungă, capabil de mai multe misiuni, utilizat pentru o varietate de misiuni militare submarine”, se arată într-o postare pe pagina de Likedin a Anduril Industries.

Potrivit sursei citate, va fi angajat și personal specializat în realizarea unor asemenea proiecte.

“Anduril Australia #angajează ingineri #imediat cu experiență în inginerie maritimă, dezvoltare de software, producție avansată, robotică, proiectare de propulsie, operațiuni de misiune pentru a ajuta la proiectarea, dezvoltarea și fabricarea XLAUV-urilor și a sprijini programul”, se mai arată în mesaj.

Citește și:

Biden, vizite în Coreea de Sud și Japonia

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă