14 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăTechAntonescu: Europarlamentarele, un eșec pentru toate partidele.

Antonescu: Europarlamentarele, un eșec pentru toate partidele.

Crin Antonescu, președintele demisionar al PNL a declarat, luni seară, într-o intervenție la postul B1 TV că rezultatele alegerilor europarlamentare au fost dezastruoase pentru toate partidele din România. 

„Rezultatul alegerilor este nemulțumitor, este un eșec pentru toate partidele aliniate la start. Cred că strategic a pierdut major PSD. De la 41-43% să ajungi la 37%, iar a doua zi să eșuezi cu operațiunea PNL Tăriceanu, este eșecul cel mai notabil după aceste alegeri”, a spus Antonescu, conform B1.

„Pentru PNL a fost un rezultat prost. Iar domnul Iohannis a avut speranțe mai mari, iar acest șoc l-a afectat. El este un om foarte serios, care își asumă responsabilitatea și a considerat necesar să facă acest pas. El a pus gestul și pe faptul că în Sibiu a avut un scor sub PSD”, a comentat acesta.

Despre ieșirile lui Tăriceanu, Antonescu spune că nu reprezintă nicio îngrijorare pentru PNL. 

„Încercarea lui Tăriceanu de a lua PNL, nu reprezintă niciun motiv de îngrijorare pentru noi. Cascada de situații absolut jenante ale lui Tăriceanu ne doare pe toți. Nu există ceva mai jenant la ora actuală decât Tăriceanu, decât ceea ce face premierul Ponta, premier și liderul celui mai important partid politic în acest moment. Iar aceasta chestiune riscă să se transforme într-un ritual caraghios”, a mai spus fostul lider al PNL.

Întrebat cum comentează faptul că Ion Iliescu l-a numit „lichea”, Antonescu spune că nu discută despre „euforiile care i-au cotropit pe liderii PSD după alegeri”. 

„E un om asupra căruia eu am făcut judecăți dintre cele mai aspre, ba chiar violente, dar la care apreciam o anumită decență în ultimii ani. Nu-mi dau seama ce tip de euforie i-a cotropit aseară pe liderii PSD, de a făcut Ion Iiescu asemenea glume de prost gust. Vârsta lui mă împiedică să dau un răspuns la așa ceva”, a completat fostul lider PNL. 

Cele mai citite

Un bărbat dintr-o localitate de lângă Timișoara a ajuns la spital după ce s-a autoincendiat

Un bărbat de 53 de ani din localitatea Giarmata-Vii, limitrofă municipiului Timişoara, a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale, sâmbătă, după ce s-a...

Premieră la Londra: Sadiq Khan a fost reales primar al Londrei pentru a treia oară

Primarul laburist al Londrei, Sadiq Khan, a fost reales la alegerile locale care au avut loc joi în Anglia, devenind astfel primul edil al...

Istoria și simbolul crucii

Istoria crucii a marcat epoca dinainte de Hristos, ca simbol al celei mai crunte pedepse. Nu știm dacă pedeapsa prin răstignire este la fel de veche...
Ultima oră
Pe aceeași temă