1.2 C
Bucharest
Sunday, 10 December 2023
HomeTechAlina Gorghiu, despre Codul Fiscal: Discuţia a stat sub zodia prudenţei. L-am...

Alina Gorghiu, despre Codul Fiscal: Discuţia a stat sub zodia prudenţei. L-am informat pe Iohannis

Alina Gorghiu, copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat că discuţiile pe tema Codului Fiscal au stat sub “zodia prudenţei”, precizând că l-a informat pe preşedintele Iohannis în legătură cu mandatul cu care PNL a mers la discuţii şi se bucură că s-a ajuns la o înţelegere, anunţă Mediafax.

Astăzi putem spune că asistăm la o premieră, poate este un cuvânt destul de mare, dar, în mod cert, este un exerciţiu de dialog între opoziţie şi putere pe care eu şi copreşedintele Vasile Blaga îl putem încadra la categoria de responsabilitate politică. Toată discuţia a stat sub zodia prudenţei. Mă bucură că vom fi în măsură, putere şi opoziţie, să votăm, cred eu, în unanimitate, alături de colegii noştri parlamentari un Cod Fiscal care să aducă relaxare fiscală“, a spus Gorghiu.

Ea a adăugat că partea bună este că a fost agreată cota TVA de 20% din 2016 şi de 19% din 2017 şi încadrarea în ţinta de deficit. “Partea care ne bucură extrem de tare este că am agreat acea cotă a TVA, că ne vom încadra în ţinta de deficit şi colegii noştri la întâlnirea tehnică au agreat-o, că discuţiile au mers într-o direcţie foarte, foarte, bună“, a mai spus Gorghiu.

Gorghiu a menţionat că l-a informat pe preşedintele Klaus Iohannis despre mandatul PNL la discuţii şi se bucură că a reuşit, fără medierea preşedintelui, să se ajungă la o înţelegere pe Codul Fiscal.

 

Cele mai citite

Mersul trenurilor 2023-2024 intră în vigoare de astăzi

Noul mers al trenurilor 2023-2024 intră în vigoare din 10 decembrie, potrivit unui comunicat al CFR Călători. „Pentru a oferi accesibilitate la transportul pe calea...

Consiliul politic național al PSD se reunește mâine

Consiliul Politic Național al PSD se reunește luni pentru a stabili strategia electorală a partidului în anul electoral 2024. Liberalii au decis să nu aibă...
Ultima oră
Pe aceeași temă