16.7 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăTechAlina Gorghiu, despre acordul României cu FMI

Alina Gorghiu, despre acordul României cu FMI

Co președinta PNL, Alina Gorghiu, a explicat la B1 TV că acordul pe care România îl are cu FMI expiră în luna septembrie și încă nu se știe dacă Guvernul va prelungi sau nu acordul.

Totodată, Gorghiu a precizat că o prelungire a acordului ar aduce mai multă credibilitate țării. 

Citește și: Ce spune Ponta despre mărirea salariilor polițiștilor și profesorilor

“15 miliarde datorie externă este apogeul pe care l-a atins România. Acordul cu FMI expiră în septembrie, dar nimeni din guvern nu a spus dacă a fost inițiată o discuție. Am văzut o pozitie in ianuarie a premierului Ponta, modificată în februarie. Habar nu avem dacă guvernul României are de gand sau nu să prelungească acest acord sau în ce termeni“, a explicat Gorghiu.

Gorghiu a subliniat că prin acest acord România ar avea credibilitate pe piețele externe. 

 “Ai garanția credibilității pe piețele externe când ai un acord cu Troica semnat. Pe de altă parte, incertitudinea mesajului public pe care Ponta îl dă și când vin, vin de la o persoană lipsită de legitimitate la nivel european ne vor costa”, a spus Gorghiu.

Totodată, șefa PNL a precizat că o preocupă problemele economice ale României, întrucât aude cum Guvenul Ponta obține ”performanțe” în acest domeniu. 

“Mă preocupă problema economică a României pentru că aud cum este de o performanță covârșitoare guvernul Ponta”, a conchis Gorghiu.

Cele mai citite

Un atac rus cu rachete a dus la moartea a cel puțin patru persoane și rănirea altor 28 la Odesa

Un atac rus cu rachete a provocat luni moartea a cel puţin patru persoane şi rănirea altor 28, în oraşul portuar Odesa, în sud-vestul...

Călătoria Spirituală către Înnoire și Lumină

Odată cu venirea primăverii, credincioșii ortodocși din întreaga lume își îndreaptă gândurile și inimile către unul dintre cele mai semnificative momente spirituale ale...

FC Botoșani, în afara locurilor retrogradabile, după ce a învins Petrolul

FC Botoșani a ieșit din zona roșie a clasamentului după ce s-a impus cu scorul de 2-1 în deplasarea de la Petrolul Ploiești, luni,...
Ultima oră
Pe aceeași temă